Rendőrkézen

2023.08.15. 08:08

LSD-t fogyasztva érkezett a nógrádi fesztiválra drogot terjeszteni az izraeli férfi

Marihuánát, hasist és ketamint is találtak a rendőrök annál a 32 éves izraeli férfinál, akit egy nógrádi fesztiválon igazoltattak.

Nool.hu

Meghiúsították a rendőrök a kábítószer-terjesztést

Forrás: Police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Felderítő Osztálya, a rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya és a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai augusztus 9-e és 13-a között a Bercel-Csobánka pusztán megrendezett fesztiválon biztosították a rendezvényt, megelőzték, illetve felderítették a bűncselekményeket.

A rendőrség közleménye szerint az ellenőrzés sikeres volt, mivel augusztus 11-én a rendőrök meghiúsították egy nagyobb mennyiségű kábítószer terjesztését. Egy 32 éves izraeli férfit igazoltattak, akinél illegális szereket találtak a táskájában. Az előkerült kábítószer gyanús anyagokat – összesen bruttó 174,17 gramm – a rendőrök a helyszínen drogteszt segítségével megvizsgálták, amely alátámasztotta, hogy az izraeli lakosnál nagyobb mennyiségben többek között marihuána, hasis és ketamin található. A férfitől digitális mérleget, több tucat simítózáras nejlonzacskót és jelentős mennyiségű készpénzt is lefoglaltak, ami kábítószer-kereskedelemre utalt.

Marihuána, hasis és ketamin is volt az izraeli férfi táskájában
Forrás: Police.hu

Az izraeli férfi a fesztivál után a Pásztói Rendőrkapitányságra került. A rendőrök a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlet, valamint kábítószer birtoklásának vétség gyanúja miatt is kihallgatták. A terhelt beismerte, hogy LSD-t fogyasztott, amely szintén kábítószernek minősül. Ezt követően a rendőrök letartóztatták és az ügyészségen előterjesztést tettek a letartóztatására, amit a bíróság jóváhagyott.

Az eljárást szakértők bevonásával folytatják a rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában