Augusztus 20.

2023.08.18. 16:18

Közös kenyérsütéssel készülnek idén Erdőkürtön a nemzeti ünnepre

Idén rendhagyó módon, közös kenyérsütéssel emlékeznek meg Erdőkürtön az államalapítás és az új kenyér ünnepéről augusztus 19-én.

Veres Edina

Kemencében sült, friss, ropogós kenyér

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Cseh Gábor

A község közösségi oldalán olvasható tájékoztatás szerint, közösen süthetik meg a falu kenyerét az erdőkürtiek szombaton a játszótéri kemencénél.

– A hagyományos ünnepség helyett egy családias hangulatú, kötetlen baráti összejövetel során szeretnénk megsütni a felfűtött kemencében a falu asztalára szánt cipókat, amiket közösen fogunk elfogyasztani – olvasható a bejegyzésben.

Segédpüspök áldja majd meg a frissensült kenyereket

A posztból az is kiderült, hogy a szervezők örömmel fogadják az otthonról hozott dagasztott-kelesztett tésztákat is, amiket a falu kenyerével együtt süthetnek ki. Hozzátették: a vendégeket kenyérlángos várja a helyszínen. A program délben indul a kemence felfűtésével, a kenyerek és cipók a tervek szerint 14 órakor kerülnek a sütőtérbe. Végül 17 órakor a Himnusz és a köszöntő elhangzása után dr. Varga Lajos segédpüspök kéri majd az Úr áldását az új kenyérre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában