Építkezés

2023.08.11. 10:40

Javában dolgoznak a parancsnoki épület átalakításán a rétsági laktanyában

Folyamatosan és fokozatosan zajlik az egykoron a honvédség által belakott épületek hasznosítása a rétsági laktanyában. Jelenleg a parancsnoki épületen zajlanak a legjelentősebb munkálatok.

Hegedűs Henrik

Folyamatosan és fokozatosan zajlik az egykoron a honvédség által belakott épületek hasznosítása a rétsági laktanyában

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

A minap Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi város polgármestere társaságában jártuk be a helyszínt és eljutottunk a régi katonai objektum hátsó részeire is. Ám, ami már legelőször szembetűnő volt, a bejárattól jobbra található parancsnoki központ korszerűsítése. A homlokzathoz magas létrát állítottak a szakemberek, az éppen zajló átalakítás vélhetően a belső térre korlátozódott, hiszen alig találtunk a szabadtéri övezetben serényen dolgozó munkást.

A múlt század második felében itt tanyáztak a harckocsizó alakulat vezetői, ám amióta bezárásra ítéltetett a laktanya, egyre romlott az épület állaga, de sokáig nem tudta az önkormányzat megfelelően hasznosítani – tekintett vissza kissé a közelmúltra a polgármester. Aztán végre jelentkezett egy helyi érdekeltségű vállalkozó, és megvásárolta a területet. Rendkívül komoly átalakításokat végeznek itt sorozatosan. Mintegy harminc, különböző méretű lakást alakítanak ki a földszinttől a legfelső emeletig, amiket aztán értékesítenek is majd a későbbiekben.

Mezőfi Zoltán hozzátette: biztosak abban, hogy komoly érdeklődés mutatkozik a jövőben az itteni ingatlanok iránt, mondván eléggé központi fekvésű terület, pár perc alatt gyalogosan is megközelíthető a település központja, néhány lépéssel elérhetőek az egészségügyi szakellátások, viszonylag közel található a posta, az autóbusz-forduló, az iskola, az óvoda és a bölcsőde, továbbá az élelmiszerüzletek is. A tervek szerint legkésőbb a következő év első felében teljesen elkészülhet Rétság új társasháza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában