Nevelés

2023.08.10. 14:10

Helyi művész festette ki az új bölcsőde homlokzatát Rétágon

Tizenkét férőhelyes bölcsődével bővül idén Rétság gyermekjóléti szolgáltatásainak sora. Az épületet hamarosan teljesen átadhatják, míg a homlokzatra nemrégiben került fel a díszítő festés.

Hegedűs Henrik

Tizenkét férőhelyes bölcsődével bővül idén Rétság gyermekjóléti szolgáltatásainak sora

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

A fehérre meszelt homlokzaton már jó messziről látszódik a nagybetűs felirat. Két, egymás kezét fogó, mosolygós arcú, bóbitás sapkát viselő kislány és fiúcska hirdeti örömmel, rövidesen apró Minimanók tölthetik meg élettel a létesítményt. Az alkotás a rétsági képzőművész-tanár, Vigyinszki Attila kiváló keze munkáját dicséri.

Mezőfi Zoltán polgármestertől megtudtuk, a névválasztás, ahogy az általában szokott, némi vitát eredményezett a közelmúltban, míg végül minden érintett fél megegyezett a Minimanó „keresztségben”. Az épületben ottjártunkkor éppen az egyik utolsó felmérést és ellenőrzést végeztek a hivatalos szervek képviselői, míg heteken belül az összes engedélyeztetési és birtokbavételi eljárás lezárulhat, és a területet – benne az igényesen kialakított játszótérrel együtt – átadhatják a gyermekeknek, illetve a nevelőiknek.

A polgármester búcsúzóul hozzátette: fontos szempont volt, hogy az óvodához és az általános iskolához minél közelebb létesítsék az új bölcsődét, hiszen így néhány tíz négyzetméteren belül sorakozhatnak egymás szomszédságában a legfiatalabb nemzedékeket nevelő-oktató intézmények.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában