Munkálatok

2023.08.10. 10:25

Kislegény segíti a közterületek tisztítását Rétságon

Szomorúan vette tudomásul a rétsági önkormányzat júniusban, hogy a nyári diákmunkákra a júliusi és augusztusi hónapokra csak két-két tanuló jelentkezett a községben.

Hegedűs Henrik

Egy tizenöt év körüli kislegény lelkesen segít az önkormányzat munkatársának a környék rendbetételében

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

– Hiába volt minden előzetes felhívásunk, az általunk felkínált tevékenységek nem mutatkoztak túlzottan vonzónak. Ezt teljes mértékben megértjük, hiszen például a bérek viszonylatában egyáltalán nem versenghetünk a településünk területén működő ipari gyáregységekkel, hiszen ott jóval könnyebben előteremthetik a fiatalok akár a nyaralásukra szánt összegeket, vagy egy főiskolai kezdés költségeit is. Mindezek ellenére örülünk, ha a középiskolásoknak ilyen hasznos, a személyi fejlődésüket előmozdító munkaalkalmakat biztosíthatunk – fejtette ki portálunk megkeresésére Mezőfi Zoltán, a nyugat-nógrádi járási székhely polgármestere.

Mindennek ráerősítését legutóbbi rétsági látogatásunkkor megtapasztalhattuk. A városközpontban található buszforduló szomszédságában elterülő zöldövezetben egy tizenöt év körüli kislegény lelkesen segített az önkormányzat munkatársának a környék rendbetételében, igazgatta a virágágyásokat, hordta a frissen szedett földet a palánták alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában