Nemzeti ünnep

2023.08.22. 10:27

Fotókkal is bizonyították, hogy Balassagyarmat jó hely – többen pénzjutalommal térhettek haza

Mint arról korábban beszámoltunk: Balassagyarmat főterén tartottak ünnepi megemlékezést Szent István napján. A köszöntőket és a kenyéráldást követően minden korosztály számára szórakoztató, kulturális programot kínáltak a vármegyeháza előtti színpadon.

Lukács Zsófia

A százezer forintos díjat – a városba érkező Tour De Hongrie kerékpárosait ábrázoló fotójáért – Dóra Márk vehette át

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

A városi ünnepség helyszínére, a Civitas Fortissima térre a tikkasztó meleg ellenére már kora délután többen kilátogattak, ahol elsőként Csach Gábor polgármester, majd Csáki Balázs, a Nógrád Vármegyei Agrárkamara elnöke szólalt fel. Az új kenyér megáldását és szétosztását követően a szórakozásé volt a főszerep a színpadon. A helyi értékeinket hangsúlyozó programok a Kuttyomfitty Társulat műsorával kezdődtek a legkisebbeknek, amit a Megapixel show követett.

A helyszínen bemutatkozott öt helyi fotós – Fürjes Béla, Torjay Attila, Farkas Dániel, Sümegi Tamás és Makrai Richárd – akik zsűriként értékelték a Balassagyarmat jó hely elnevezésű fotópályázatra beérkezett alkotásokat, majd azt is elárulták a közönségnek és a Megafon rádió műsorvezetőinek, hogy miért szeretik az Ipoly-parti város pillanatait megörökíteni.

A színpadi attrakción lerántották a leplet a kiállított nyertes fotóról, majd az alkotó neve egy drónnal érkezett a térre. A százezer forintos díjat Csach Gábortól – a városba érkező Tour De Hongrie kerékpárosait ábrázoló fotójáért – Dóra Márk vehette át. – Ahhoz, hogy Balassagyarmat jó hely legyen, élet kell. Fiatalok, mozgás, tevékenységek és nagyszerű emberek – sorolta a fotópályázat győztese.

A délután további részében Kecskeméthy Lillát és barátait hallhatta a közönség. Mindezeken túl értékes nyereményekkel gazdagodott a város legjobb kenyerét készítő Kovács Zsolt, akinek készre sütött eledelét Cserháti Alexa, az Arán pékség pékje, Nagy Zsófia gasztronómus és Hustyava Adrienn gasztroszakértő ítélte a legjobbnak.

A programon az Egy csipet Kövi Pál városi játék nyertesét is kisorsolták, így Urbán Boglárka vihette haza a kétszázezer forint értékű utalványt. Eközben az érdeklődők a herendi porcelánból készült Szent Korona hiteles mását is megtekinthették a Jánossy Képtárban.

A Civitas Fortissima téren napközben velocipéd világbajnok kerékpárosok, helyi értékek utcája, nyereménypont, vásárosok és különféle ételek, italok várták a látogatókat.

Az ünnepet a Swing á la Django és Szőke Nikolett koncertje koronázta meg. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában