Hírösszefoglaló

2023.08.14. 22:06

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. augusztus 14.

A hét első napján is megannyi eseményről tudtunk beszámolni olvasóinknak. Összegyűjtöttük augusztus 14., hétfő salgótarjáni vonatkozású híreit, íme!

Veres Edina

Kiderült, hogy melyik EU-tagállam inkább kutyás, és melyik inkább macskás

Érdekes témát fejtegetett a napokban a salgótarjáni székhelyű Europe Direct Nógrád Információs Iroda. A szervezet közösségi oldalán megjelent bejegyzése szerint arra a kérdésre keresték – és kínálták – a választ, hogy melyik EU-tagállam inkább kutyás, melyik inkább macskás.

A duális képzés szabályainak változásaira figyelmeztet a salgótarjáni székhelyű vármegyei iparkamara

Több jogszabály is módosult, továbbá módosulni fog a duális képzés megvalósítására vonatkozó szabályozást érintően. A változásokra, amelyek mind a tanulói, mind a felnőttképzési jogviszony keretében szakmát tanulók duális oktatását érintik majd, a salgótarjáni székhelyű Nógrád Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara hívta fel az érintettek figyelmét.

Robotikával foglalkoztak a salgótarjáni könyvtárba látogató gyerekek

Az idei nyáron utolsó alkalommal látogatott táborozó gyermekcsoport a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtárba. A gyerekek egy izgalmas foglalkozás keretében a robotika témájával ismerkedhettek testközelből.

Kivételes alkotást készített a Salgótarjánban élő babkészítő

Egy különleges babát készített a közelmúltban Bocsi Éva, vizslási születésű népi iparművész. A Népművészet Mestere címmel is kitüntetett, Salgótarjánban élő babakészítő alkotásai rendre vizslási és kazári viseletet mutatnak be, egy kivételével.

Meseillusztrációt készítettek és enni adtak a „bányalovaknak” a salgótarjáni múzeum táborozói 

Eseménydúsan teltek a Dornyay Béla Múzeum közelmúltban lezajlott nyári gyerektáborának napjai. A salgótarjáni intézmény közösségi oldalán számolt be róla, hogy az utolsó tábori turnusukban résztvevő gyerekekre megannyi érdekes foglalkozás várt. Például készítettek meseillusztrációt, részt vettek egy játékos aukción, de ellátogattak a Bányászati Kiállítóhelyre is, ahol a bányalovakat is „megetették”.

A kiadó ingatlanok piacával kapcsolatos szabályok betartására a megyeszékhelyen is érdemes figyelni

A kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik. Évek óta ilyenkor keresnek a legtöbben bérelhető házat, lakást ország- és megyeszerte, így természetesen Salgótarjánban is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága arra hívta fel a figyelmet, hogy a felsőoktatási tanév kezdetével lassan elfogynak a kiadó albérletek. Éppen emiatt nem árt tisztázni a hosszú távú lakáskiadás szabályait.

Nem lesz áram, így zárva maradnak a salgótarjáni kiállítóhely kapui

Áramszünet miatt nem fogadja a látogatókat a Dornyay Béla Múzeum Bányászati Kiállítóhelye augusztus 16-án, szerdán.

Salgótarjáni nőt keresnek lopás miatt a rendőrök, a lakosok segítségét is kérik

Elfogató parancsot adtak ki a napokban egy salgótarjáni nő ellen. A 23 éves Balázs Alexandrát lopás miatt körözik a rendőrök, akik a lakosok segítségét is kérik. Aki látta Balázs Alexandrát, vagy bármilyen egyéb információja van róla, az személyesen bármely rendőrnél, rendőri szervnél bejelentést tehet, vagy az ingyenes 112-es segélyhívó telefonszámot is tárcsázhatja

Előkelő helyen végzett Salgótarjáni Dornyay egyik versenyzője a szenior tájfutók között a világbajnokságon

Szép salgótarjáni eredmények születtek a szenior tájfutók egyéni világbajnokságán, Szlovákiában. A sportági világbajnokságon szűkebb hazánkat a Salgótarjáni Dornyay 11 versenyzője képviseli. A küzdelmek során a salgótarjániak legjobb eredményét Papp Ildikó érte el, aki a már kötött létszámú 23 fős világbajnoki döntőben az előkelő 8. helyezést szerezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában