Korszerűsítés

2023.07.29. 11:10

Számos út megújult Pásztón az elmúlt években, de vannak még feladatok

Az elmúlt évek útfejlesztéseiről számolt be Farkas Attila polgármester a közösségi oldalán.

Nagy Orsolya

Farkas Attila Pásztó polgármestere az útfejlesztésekről adott tájékoztatást

Forrás: Nool.hu archív

Fotó: NMH

A polgármester elárulta, hogy eddig mennyi utat korszerűsítették és azt is, hogy miért nem tudnak többet jelenleg.

– Soha nem mondtam, állítottam azt, hogy minden rossz burkolatú utcát megcsináltunk már. Örököltünk 2018-ban közel 40 borzalmas állapotú utcát. Ennek mintegy a felét megcsináltuk 5 év alatt, ami körülbelül a hétszerese annak, amit elődeim csináltak 20 év alatt – közölte Farkas Attila.

Hozzátette: ezzel a teljesítménnyel lakosság arányosan TOP helyen van a város országosan is.

A polgármester arra is kitért, hogy minden lehetséges pályázaton indultak utakkal kapcsolatosan, és egyet kivéve az összesen nyertek. Emellett saját erőből is újítottak fel utakat és az országgyűlési képviselők segítségével rendkívüli kormányzati támogatásokhoz jutott Pásztó.

Mint kiderült, a közel 20, továbbra is rossz állapotú utca felújítására, van ahol a vízelvezetés megoldására a város éves költségvetése más pályázati összegek nélkül se lenne elegendő, vagy csak nagyon szűken. Akkor egy évig nem lenne iskolai étkeztetés, közvilágítás, óvoda, bölcsőde, művelődési ház, múzeum, gondozási központ, polgármesteri hivatal, segélye, de a civil- és sportszervezetek támogatása sem.

A polgármester kiemelte, természetesen továbbra is mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a még megmaradt rossz burkolatú utcákat felújítsák.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában