Tárgyalás

2023.07.03. 17:56

Szakértőt hallgatott meg a bíróság a bujáki bántalmazás ügyében

Újabb szakértői meghallgatással, valamint további tanúvallomásokkal folytatódott az országos érdeklődést kiváltó, bujáki üdülőben történt bántalmazás bűnügyének tárgyalása a Balassagyarmati Törvényszéken.

Hegedűs Henrik

A honi bulvársajtó is bőven foglalkozott azzal az esettel, ami még 2019. november 9-én történt a bujáki honvéd üdülőben, egy katonai főiskolai osztálytalálkozón. A vádirat tanúsága szerint a későbbi vádlott férfi kedvesével jelent meg a rendezvényen, ahol már a késő délutáni órákban alaposan felöntött a garatra és egyre erősebb ittas állapotba került. A vacsora elfogyasztását követően a sértett asszony felment a szobájukba, ahová lerészegedett párja követte és azzal gyanúsította meg, hogy egy másik férfival beszélgetett telefonon. 

A nő hiába mutatta meg a készüléket, hogy ilyen terefere nem történt, az erős testalkatú elkövető felindult számonkérésében nagy erővel, ököllel homlokon ütötte őt. A hölgy ijedtében a recepcióra sietett, másik szállást szeretett volna kérni, de szabad hely hiányában nem tudtak neki új ágyat adni, így visszatért az eredeti szobájukba, amit belülről gondosan kulcsra zárt, és lefeküdt aludni.

 Üvöltött, ütlegelt és fojtogatott is a feldühödött férfi

A férfi, tapasztalva, hogy kedvese nem akarja őt beengedni, betörte az ajtót, az ágyon fekvő asszony fölé állt, és többször fejen vágta, miközben üvöltötte, mindezt azért teszi, mert a párja megszégyenítette őt a régi osztálytársai előtt. Az ütlegelés folytatódott, ami fojtogatással is kiegészült, és a hajánál fogva rángatta a nőt, fejét a dohányzóasztal lapjának verve. A sértett kiszabadulva a szorításból  segítségért kiáltott és a folyosóról hívta a 112-es segélyhívó számot. Ezt észlelve a vádlott kiment hozzá, visszarángatta a szobába, tovább ütötte-verte, majd csak akkor hagyta abba a bántalmazást, amikor a hangokra többen megjelentek a szobájuk ajtajában.

A tárgyalás korábbi szakaszában dr. Lajkó Péter bíró lépésről-lépésre igyekezett feltárni a bűntett folyamatát, ráadásul egy alkalommal tüntetők is megjelentek a Balassagyarmati Törvényszék épülete előtt, a nőkkel szembeni erőszak elleni határozottabb fellépést követelve. A július 3-i, hétfői tárgyaláson újabb szakértő és tanú meghallgatása zajlott, az ügyészi és védői perbeszédek és az ítélethirdetés azonban a nyári szünet miatt csak ősszel várhatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában