Tanácskozás

2022.02.17. 17:03

Ártatlannak vallja magát a férfi, aki brutálisan bántalmazta élettársát Bujákon

Nem ismerte el bűnösségét a vádlott a Balassagyarmati Törvényszéken abban az országosan nagy port kavart ügyben, amelyben egy férfi súlyosan bántalmazta élettársát egy bujáki szálláson. A tárgyalást előkészítő csütörtöki tanácskozáson a védelem fejthette ki álláspontját a vádirat állításaival szemben.

Hegedűs Henrik

Forrás: NMH/Ladóczki Balázs

A dr. Lajkó Péter bíró által vezetett egyeztetésen az érintett felek a vírushelyzetre való tekintettel videós formában jelentkeztek be – a sértett Miskolcról, a vádlott pedig Nyíregyházáról.

Többször is bántalmazta élettársát a férfi

A Nógrád Megyei Főügyészség képviseletében dr. Pityi Norbert ismertette a vádirat lényegi elemeit. Kifejtette, K. I., a későbbi vádlott 2019 júniusában egy családi rendezvényen bántalmazta először kedvesét, amit két hónappal később újra megtett, ekkor nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a párjának. Még ebben az évben, november 9-én a Magyar Honvédség bujáki üdülőjében vettek részt ketten a férfi katonai főiskolás osztálytalálkozóján, ahol komolyabb tettlegesség történt. A nyugalmazott tiszt a mulatozás közben leittasodott, és féltékenységgel vádolta meg társát, emiatt a szálló vendégszobájában rövid időn belül több alkalommal bántalmazta őt. 

Forrás: NMH/L. B.

Ennek következtében eltört a nő orrcsontja, illetve az arcán és a testén több helyen zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az ütlegelésnek végül a helyiségbe bejutók vetettek véget. Az ügyészség álláspontja szerint a bántalmazás mértéke és ereje alkalmas lehetett volna még jelentősebb bűntettre, ezért életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és két rendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a férfival szemben. Hozzátették azonban, ha a férfi az előkészítő ülésen a bűnösségét elismeri és lemond tárgyalási jogáról, akkor az ügyészség három év és hat hónap időtartamú, börtönben letöltendő szabadságvesztés kiszabására tesz indítványt, négy évnyi közügyektől való eltiltással.

Forrás: NMH/L. B.

Az előzetes egyeztetés ülése során a vádlott és védője közölhette álláspontját a vádirat tartalmával kapcsolatban, előadva észrevételeit és kifogásait. Dr. Visontai Csongor ügyvéd írásban több bizonyítási indítványt adott be, amelyben az eljárás néhány lépését és a szakértői vélemények lényegét kifogásolta. Ezek között szerepelt például a sértett személyiségének és elmeállapotának vizsgálata, további tanúk meghallgatása és beidézése, valamint az okozott testi sérülések súlyosságának újraértékelése. Dr. Lajkó Péter közölte, a törvényszék a beadványok egy részét befogadta, míg a többit elutasította. Mivel a vádlott nem ismerte el a vádiratban megfogalmazott bűnösségét, mindenképpen tárgyalást tartanak a hazai sajtóban nagy terjedelmet kapott bántalmazási ügyben. 

 

Az előkészítő ülés befejezéseként a bíró kijelentette, az ügyben az első tárgyalási napot március 16-án tartják meg a Balassagyarmati Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában