Rendezvény

2023.07.12. 10:25

Nyár közepén ismét mennyei pampuskákat sütnek Kisecseten

Hagyományosan a nyár kellős közepén rendezik meg a Cserhát szívében található apró falu, Kisecset nevezetes eseményét, a Pampuskafesztivált. Idén július 22-én, szombaton várják a palóc gasztronómiai különlegességek iránt érdeklődőket a házigazdák.

Hegedűs Henrik

Idén is sok finomság kerül majd ki a dolgos asszonykezek alól

Forrás: Nool

Fotó: SzP.

A község önkormányzatának szervező csapata a napokban véglegesítette a rendezvényt kísérő színes programok sorát. A falu közösségi terén a délben tartandó szabadtéri szentmisét követően a környékbeli hagyományőrző csoportok lépnek fel, így a kétbodonyiak és a magyarnándoriak, illetve  Konrád Viktor is megcsillogtatja kivételes dudás-tudományát a közönségnek. Hasonlóképpen szórakoztatja majd a közönséget a Rimóci Rezesbanda, a Romhányi Dalárda, a rétsági Zúgófa néptáncegyüttes. 

A térségre jellemző dalos-zenei kínálatot követően a nap késő délutáni és esti részében a könnyedebb műfajokat helyezik előtérbe, például Postás Józsi, a Pedrofon együttes, a tüzes kubai latin táncelőadás, Kocsis Tibor és a Hangszedők együttes közreműködésével. Amíg a közönség a szabadtéri színpad látványosságait tekinti meg, természetesen bárki falatozhat a sátrak alatt rendületlenül sütögető asszonyok által készített finom pampuskákból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában