Ellátás

2023.07.28. 12:58

Nógrád-szerte is álhírek terjednek a területi védőnői hálózat kapcsán

Közleményben hívta fel rá a figyelmet az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), hogy a híresztelésekkel ellentétben a területi védőnői hálózatban az ellátás, a gondozás folyamatosan biztosított.

Angyal Eszter

Közös közleményt adott ki a napokban az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), melyben leszögezték, hogy a területi védőnői hálózatban az ellátás, a gondozás - a híresztelésekkel ellentétben – folyamatosan biztosított. 

– Nincs tömeges elvándorlás a védőnői hálózatban: a 4109 területi kolléganő közül 45-en távoztak, 25 új kolléga érkezett. Az életkorhoz kötött kötelező védőoltások beadása és az azzal kapcsolatos tennivalók a gyermeket ellátó háziorvosok és nem a védőnők feladatkörébe tartoznak, az oltóhelyek elsődleges helyszíne a háziorvosi, házi gyermekorvosi és az iskolaorvosi rendelő. A vármegyei irányító intézmények a határidőig, 2023. július 31-éig lezárják az önkormányzatokkal a helyiséghasználattal kapcsolatos tárgyalásokat. A védőnők munkavégzéséhez szükséges eszközöket a vármegyei irányító intézmények biztosítják – közölték.

Közleményükben hozzátették, köszönik, hogy 4089 területi védőnő tovább segíti munkájával a magyar családokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában