Útfelújítás

2023.07.27. 19:20

Két út burkolatát újították fel Romhányban, 55 milliós a beruházás

Nemrégiben befejeződött a tavaszi-kora nyári időszak legjelentősebb beruházása Romhányban. Két útszakaszt korszerűsített a nyugat-nógrádi település önkormányzata a Terület – és Településfejlesztési Operatív Program Plusz vissza nem térítendő támogatása jóvoltából.

Hegedűs Henrik

Vezér Attila polgármester egy helyi útépítést mutat

Forrás: Nool.hu

Fotó: NMH archív

Vezér Attila, a nagyközség polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, a megítélt, mintegy 55 millió forintos összegből 665 méter hosszú felületet újítottak fel. Az északnyugati falurész érintett utcáiban az 1960-as években épültek lakóházak, az útalap pedig a hetvenes-nyolcvanas esztendőkben készült el. Az utóbbi időkben az utcák forgalma jelentős mértékben megélénkült, éppen ezért nélkülözhetetlenné vált a burkolat korszerűsítése.

A polgármester hozzátette, a kivitelezés során megtörtént a korábban károsodott részek, a természetes elhasználódásból fakadó hibák helyreállítása, valamint a padkák rendbetétele, illetve a törmelék eltávolítása a padkákról és az útalap felületéről. Utóbbit kiegészítették és megerősítették a szakemberek. Az új burkolat hengerelt aszfalt lett, és teljes szélességben kopóréteg is épült.

Végezetül Vezér Attila kifejtette, a környéken élők régi kívánságát teljesítették ezzel a beruházással, és reményeik szerint hosszú időre megfelelő minőségű közlekedési körülményeket biztosíthatnak az Arany János utcában és a Kurucok útján.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában