Hírösszefoglaló

2023.07.27. 21:29

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. július 27.

Számos témáról beszámoltunk olvasóinknak július 27-én is hírportálunkon, mutatjuk, hogy csütörtökön milyen salgótarjáni vonatkozású híreket olvashattak nálunk!

Nool.hu

A tizenötödik körforgalom épül a Salgótarjánt az M3-as autópályával összekötő 21-es főúton

Jó ütemben halad a 23-as út fejlesztése Bátonyterenyén, így a terveknek megfelelően 2024 első negyedévében be is fejeződhet a beruházás. A most épülő útszakasz egy új körforgalomban csatlakozik majd be a térség talán legforgalmasabb közútjába, a Salgótarjánt az M3-as autópályával, illetve a Heves vármegyei Hatvannal összekötő, kétszer kétsávos 21-es főútba.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium az aktuális munkálatok kapcsán közölte, hogy június 29-e óta a megépített aszfalt kötőréteg szintjén a baloldali pályán folyik a kétirányú forgalom, így épül a jobboldali körpálya és a csatlakozó, új nyomvonalú 23-as számú főút pályaszerkezete. És hogy miért kellett egy újabb körforgalom a 21-es főútra? A minisztérium az áthaladó forgalom mértéke, valamint az érintett útszakasz adottságai alapján ennek kialakítását ítélte a lehető legbiztonságosabb megoldásnak. „A 21-es számú főúton Hatvan és az országhatár között jelenleg tizennégy körforgalmú csomópont van, a 21-es és a 23-as számú főút – elkerülő út – csomópontjában valósul meg a tizenötödik körforgalom. A körforgalmú csomópont megvalósulása után a körforgalom előtt minden irányból 70 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben”.

Kínos melléfogás: fizetőssé tették és Pumped Gabóval hirdették a salgótarjáni Pont Ott Partit

A hazai trash-műsorok egyik legmegosztóbb celebjével, a ex-felnőttfilmes Pumped Gabóval népszerűsítette a felsőoktatásba felvételiző fiataloknak szánt rendezvényét a salgótarjáni REMEK. A baloldali vezetésű önkormányzat cége – ahol éppen idén következhet igazgatóváltás – alaposan mellényúlt az idei koncepcióval: a helyiek kiakadtak azon, hogy a sztárvilágban nem épp a műveltségével villogó izomcelebet kérték fel a Pont Ott Parti arcának; ráadásul a máshol ingyenes programért itt sok ezer forintos árat fizettettek az érdeklődő tinikkel.

Rövid idő alatt Európa egyik legelismertebb e-sportolója lett a salgótarjáni fiatal

Csincsik Marcell fiatal kora ellenére már számos komoly eredményt tudhat maga mögött, amit az e-sport területén, autós szimulátorként ért el. Marcell e hét végén Szaúd-Arábiába utazik, ahol egy újabb komoly versenyre készül. 

Közel egy évtizede ízlelgetjük már  az e-sport fogalmát, amelyben a hagyományos sportágak egy részét nem valós versenypályákon, hanem számítógépen játszva mérik össze tudásukat. Ezek közül a legnépszerűbb sportág az autós szimulátor lett, amelyben mára igen komoly nemzetközi csapatok szerveződtek, pénzdíjas bajnokságokat rendeznek.

Csincsik Marcell munkába állását követően hamar átnyergelt hivatásos e-sportolónak, s nem csak Magyarország, de Európa egyik legjobb, legelismertebb versenyzőjévé vált. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában vele beszélgettünk:

Sikeres vizsgával részszakmát szereztek a salgótarjáni középiskola tanulói

Sikeresen teljesítette a végső számonkérést a napokban a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium néhány diákja. Az örömhírről Kovács Anita, a salgótarjáni középiskola igazgató-helyettese számolt be közösségi oldalán. Mint írta, sikeresen levizsgáztak a textiltermék-összeállító tanulóik. A fiatalok a részszakmát a Dobbantó program elvégzése után induló műhelyiskolai foglalkozások keretében sajátíthatták el. Az igazgató-helyettes bejegyzésében gratulált a lányoknak, illetve megköszönte a felkészítő oktatók – Tóth Éva Rózsa, Szőke Sándorné és Hajdaráné Sándor Gizella – munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában