Hírösszefoglaló

2023.07.13. 21:34

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. július 13.

Számos témáról beszámoltunk olvasóinknak július 13-án hírportálunkon, íme a nap salgótarjáni vonatkozású hírei!

Gulyás Edina

Reggeli vihar adott feladatot a tűzoltóknak Salgótarjánban is

Már a kora reggeli órákban akadt feladatuk a tűzoltóknak, ugyanis a heves esőzés következtében több káresetet is fel kellett számolniuk megyénkben, így Salgótarjánba is. A Vasvári Pál úton egy családi ház alagsorába folyt be a víz a hirtelen lezúduló csapadék miatt. A városi tűzoltók szivattyúzták azt ki.

Salgóbányán zúzzák a rockot a fiatalok

A természet ölén, a salgói vár tövében zajlik a héten a Szürkeállomány Nemzetközi Rocktábor, ahol befutott muzsikusok tanítják a tehetséges zenészpalántákat. Oláh Zoltán immár 19. alkalommal szervezte meg az eseményt. Pénteken és szombaton 17 órától egy-egy koncertet tartanak, ahol a résztvevők bemutathatják a közönségnek, hogy mit tanultak az elmúlt egy hét során. Salgóbányán a szombati koncert zárásaként a „hangulatbombát” a magyar heavy metal nagyágyúja, azaz a Pokolgép zenekar robbantja fel.

Nemzetközi motoros fesztiválon vettek részt a salgótarjáni Harley-lovagok

A Harley Davidson 120. elnevezésű négynapos „játszóház” a nyár eddigi legnagyobb seregszemléje, egyszersmind igazán hangulatos fesztiválja volt, ahol salgótarjáni Harley-lovagok is feltűntek. S a zárónapon a Deep Purple legendája, Glenn Hughes lépett színre a Puskás Aréna Parkban. A Harley-Davidson nemzetközi motoros és zenei fesztivállal, szórakoztató programokkal és kiállítással ünnepelte fennállásának 120. évfordulóját nemrégiben Budapesten. 

Ismét tehetséges festő képei láthatók a tarjáni könyvesboltban

Több helyi művész munkáját állították ki sikerrel az elmúlt években a salgótarjáni Libri könyvesboltban, így többek között Karácsony Attila, Losonczy Ildikó, Sziszik Dániel, Puruczki Stella tehetségét is megismerhették az érdeklődők. Július 19-től, szerdától Lipták Mária különleges festményei kerülnek fel a falakra. 

Fák veszélyeztették a forgalmat Salgótarjánban

Három veszélyesen megdőlt, mintegy 5-6 méter hosszú akácfa veszélyeztette a járműforgalmat Salgótarjánban, a Salgó úton csütörtökön – közölte Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: a városi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik motoros láncfűrész segítségével eltávolították az akadályt képező fákat. Mint mondta, személyi sérülés nem történt az eset során.

A Zenthe Színház új igazgatójával beszélgettünk

Július elsejétől új igazgató vezeti a Zenthe Ferenc Színházat. Podcastünkben Susán Ferenccel arról beszélgettünk, hogy hogyan érte a társulatot Simon Lajos távozása, mik a legfontosabb teendők a váltással, és milyen nyár, illetve  ősz vár a salgótarjáni teátrumban dolgozókra.

Két autó ütközött össze a salgótarjáni kereszteződésben

Két személyautó ütközött össze Salgótarjánban, az egyik bevásárlóközpontnál, a Bem és az Alkotmány út kereszteződésében csütörtök délután. A helyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik áramtalanították mindkét járművet, majd félre tolták azokat az úttestről. Személyi sérülés nem történt.

Salgótarjánban is pusztíthat nyári vihar – ezekre érdemes figyelni!

Heves záporok és zivatarok zavarhatják meg a napsütést Salgótarjánban is. A viharok többségében erős széllökésekkel, villámlással és dörgéssel járnak, így nem árt óvatosnak lenni. Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta portálunknak azokat a tanácsokat, amiket érdemes megfogadni szélsőséges időjárási körülmények között. 

Minden, amit az új salgótarjáni onkológiai központról tudni lehet

Podcastünkben meghallgathattátok hogyan készült el az új salgótarjáni onkológiai központ. Dr. Szabó Géza, a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház főigazgatója beszámolt mindarról, amit az intézmény közelmúltban megnyílt új részlegéről, az igénybe vehető kezelésekről, a világszínvonalú gépekről és az ezeket működtető szakemberekről tudni lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában