Nool.hu podcast

2023.07.20. 06:58

A csatornahálózat nem szemetes! Soroljuk, miért veszélyes, ha Nógrád-szerte annak használod! (podcast)

Sokan nem rendeltetésszerűen használják a csatornahálózatot, ez pedig számos problémaforráshoz vezet. Fülöp Lászlóval, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. Salgótarjáni Szolgáltatási Üzemének vezetőjével beszélgettünk a témáról.

Angyal Eszter

Fülöp László, az ÉRV Zrt. Salgótarjáni Szolgáltatási Üzemének üzemvezetőjével beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Angyal Eszter

Ha nem úgy és arra használjuk a szennyvízhálózatot, amire eredetileg rendeltetett, akkor ott elkezdődik a baj: dugulás, bűzhatás, szennyezés és fertőzésveszély az eredmény. Nagyon sokan vannak sajnos, akik azonban úgy gondolják, hogy arra (is) való a vízelvezető rendszer, hogy azon keresztül szabaduljanak meg a háztartási hulladékuktól. Csirkecsont, állati tetemek, felnőtt pelenka, télikabát, de még festékesvödör is került már elő a hálózatból, mégis a legnagyobb problémát a nedves törlőkendők és a csapadékvíz illegális bekötése okozza. 

Akik így járnak el, nyilván nem gondolnak arra, hogy egy-egy – az ő felelőtlenségük által előidézett – dugulás mekkora bosszúságot okoz az elszenvedőknek. Merthogy sok esetben nem közvetlenül az elkövetőnél jelentkezik a probléma, főként, ha társasházakról van szó. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Fülöp Lászlóval, az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. Salgótarjáni Szolgáltatási Üzemének vezetőjével beszélgettünk, aki nem győzi hangsúlyozni: a házi szennyvízbeemelő és szennyvízelvezető-hálózat rendkívül sérülékeny, éppen ezért nagyon fontos, hogy ne szemetesként használjuk a csatornahálózatot!

Fülöp Lászlóval korábban is beszélgettünk már a legfontosabb tudnivalókról, 2021 őszén készített beszélgetésünket az alábbiakban olvashatják:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában