Árvíz

2023.06.12. 21:28

Több tízmillió forintot emészthet fel a villámárvizek elleni megoldás Nógrádsipeken

Az elmúlt napokban brutális áradás pusztított vármegyénkben, a víz több települést is veszélyeztetett. Nógrádsipeket újabb villámárvíz öntötte el, az összefogás példaértékű volt.

L. J.

Mint arról beszámoltunk: múlt hét kedden, újabb villámárvíz következett be a településen, ezért szükség volt minden segítő kézre. Vizi Zoltán, Nógrádsipek polgármestere a közösségi oldalán mondott köszönetet azoknak, akik az elmúlt napokban ismét részt vettek az árvízvédelmi munkálatokban. 

 – A májusi villámáradást követően önkormányzatunk lépéseket tett a vízügyi hatóságok felé a tározó tisztítására, illetve vis maior támogatási kérelmet adtunk be, aminek elbírálása folyamatban van. Továbbá több szakemberrel konzultáltunk a patakmedrek kapcsán szükséges munkálatok ügyében, melyek igen magas összegeket – több tízmillió forintot – jelentenének, amit önkormányzatunk saját erőből nem tud megvalósítani. Azon dolgozunk, hogy megtaláljuk a megoldást a kialakult helyzetre – tette hozzá. 

A bejegyzésben kitért arra is, hogy múlt héten saját erőből elkezdték a Rimóci patak becsatlakozásától a Paptagi híd irányába a patakmeder tisztítását. Kiemelte: erejükhöz mérten megpróbálnak segíteni mindenkinek, aki segítséget kér önkormányzattól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában