Jegyzet

2023.06.28. 10:48

Telitalálat!

A szúnyogok részéről a háborúnak még nincs vége - Veres Edina gondolatai a témában.

Veres Edina

Beköszöntött a nyár, amely évszakot a legtöbben olyan pihentető tevékenységekkel kötik össze, mint például a strandolás, a kempingezés, a napozás vagy akár a grillezés. A megannyi kikapcsolódási lehetőség mellett azonban néhány zavaró tényező is felmerül ebben az időszakban. Jó ideje az a véleményem, hogy a szúnyogok kifejezetten ez utóbbiak táborát erősítik. Az álláspontomat pedig csak tovább erősítette, hogy az egyik este igazi hadjáratot kellett indítanom egy vérszívó ellen. Lepihentem, és már fél lábbal az álmok mezején lépkedtem, amikor egy vékony, zümmögő hang egy pillanat alatt visszarántott az ébrenlétbe. Az „ütközet” ezzel elindult: felkapcsoltam a lámpát, hegyeztem a fülem a hang forrásának felkutatása érdekében, majd elkezdtem levadászni az apró, repülő pontot. A részletekbe nem belemerülve talán elég annyit megjegyeznem, hogy a szúnyog olyan, hosszú percekig tartó vastapsot „zsebelt be” tőlem, ami akár a kedvenc zenekarom számára is megfelelt volna. Végül elérkezett az általam várva várt pillanat: telitalálat!

A győzelem tudatában tértem nyugovóra, majd szinte azonnal el is aludtam. Másnap reggel ébredéskor azonban egy ismerős érzés miatt nyúltam a lábfejemhez. Megvakartam a viszkető pontot, de az inger csak nem csillapodott. Kicsit később észrevettem a kellemetlen érzést okozó piros pöttyöt, amiből kiderült számomra: csak egy csatát sikerült megnyernem előző éjjel, viszont a jelek szerint a szúnyogok részéről a háborúnak még közel sincs vége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában