Nool.hu videó

2023.06.10. 15:39

Tájjellegű ételeket sorakoztattak fel a somoskői Park Partyn (fotók, videó)

Tizennegyedik alkalommal tartotta meg a karancslapujtői Duci Csapat a Park Party elnevezésű rendezvényt, amelynek ezúttal új helyszín, a Somoskői Látogatóközpont adott otthont.

Nagy Orsolya

Somoskőn főzőversennyel egybekötött Park Party-t tartott a Duci Csapat Egyesület. A napot csurgatós kenyérrel indították

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Az ország minden tájáról érkeztek főzőcsapatok a népszerű gasztronómiai eseményre, hogy bemutassák tájjellegű ételeiket.

Az ünnepélyes megnyitón Ferenczi István, a Szabadtűzi Lovagrend főkancellárja és a zsűri elnöke szíve csücskének nevezte ezt a rendezvényt és úgy fogalmazott, hogy a csapatok hozzáállását látva, biztos elkápráztatják őket ételeikkel.

Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy idén 27 csapat látogatott el az eseményre. Az pedig, hogy ennyien összegyűlnek és összetartanak óriási érték a mai érték vesztett világban. Hozzátette: Nógrád vármegyében, a Palócföldön szívesen látják a vendégeket és örömmel mutatják be azokat az értékeket, amelyekre büszkék.

Hagyományőrzők is ellátogattak a Park-Partyra, az ország minden részéből érkeztek vendégek
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Az elnök hangsúlyozta a család, a nemzeti elkötelezettség és értékek, valamint a keresztény kultúra tisztelete és hit fontosságát.

Czakó Zoltánné, a Duci Csapat elnöke és a rendezvény szervezője elárulta, hogy nagyon messziről érkező csapatok is vannak, így például Fertődről, Vitnyédről, Balmazújvárosról és Hódmezővásárhelyről is. Emellett szűkebb hazánkból is rész vettek az eseményen, így például Nógrádmegyerből vagy Kisterenyéről.

– Nagyon sokan már előző este összejöttünk egy díszvacsorára cigányzenével és programokkal. Ez a rendezvény pedig annyira népszerű, hogy az ország minden területéről érdeklődtek iránta. Nagyon sok hungarikum van, valamint tájjellegű ételek is – közölte Czakó Zoltánné.

Festői környezetben találkoztak Somoskőn a rendezvényre látogatók
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

Kifejtette: a Duci Csapat ezúttal 760 darab töltött káposztát készített, valamint hagyományos herőcét, amelyet még a nagymamáiktól tanultak.

Győr-Moson-Sopron vármegyéből a Vitnyédi zsiványok érkeztek a rendezvényre. Tyukász Tamás, vitnyédi főzsivány elmondta portálunknak, hogy gímszarvas comból készítettek ragut erdei gombával és dödöllével, ugyanis ez hagyományos ételnek számít, hiszen a zsiványok és betyárok gyakran fogyasztottak szarvasból készült ételeket.

Ma is sokak kedvence a hagyományos krumplilaska

Nógrádmegyerből az Együtt Egymásért Egyesület érkezett a rendezvényre. Géczi Ernőné, az egyesület tagja elárulta, hogy hagyományos krumplilaskát készítettek, amelyet leginkább bablevessel esznek. Mint mondta, ez egy nagyon népszerű étel volt, de manapság is sokan kedvelik. Az egyesület egyébként a megye számos rendezvényén megjelenik ételeikkel.

A finom ételek mellett programokból sem volt hiány az idei Park-Partyn. A fesztivál szervezői zenével, árusokkal, kézművesekkel, büfével, tombolával, valamint vidámparkkal is kedveskednek a helyszínre érkezőknek. Emellett a délutáni órákban lovasbemutatóval és csergetéssel várják az érdeklődőket, de operaénekekből, mulatós slágerekből, táncdalokból, apáca showból, valamint koncertekből sem lesz hiány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában