Nool.hu videó

2023.06.07. 18:36

Ismét villámárvíz okozott gondot több nógrádi településen is – megoldódni látszik a probléma (fotók, videó)

A kedd éjszaka hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű csapadék miatt villámárvíz alakult ki Nógrádsipeken és Nógrádmarcalban is. A fennakadások megoldódni látszanak – tájékoztattak a településvezetők.

G. P.

Nógrádmarcalban már lehúzódott a víz a gyors beavatkozásnak köszönhetően

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról már beszámoltunk: kedd éjszaka a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű csapadék miatt villámárvíz alakult ki Nógrádsipeken. A József Attila úton huszonöt, a Jókai és a Petőfi utcában pedig tíz-tíz ingatlant veszélyeztetett az árvíz, amely ellen homokzsákokkal védekeznek. A település polgármesterének irányításával a helyi lakosok, a balassagyarmati és a szécsényi hivatásos lánglovagok, a magyargéci, az endrefalvai és a szécsényfelfalui önkéntes tűzoltók, valamint a Szécsény Járási Mentőcsoport tagjai összesen több mint ezer homokzsák felhasználásával vettek részt a munkában. Két embernek el kellett hagynia az otthonát, őket ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Vizi Zoltán, Nógrádsipek polgármestere portálunk megkeresésére elmondta: mintegy 60 családi házat veszélyeztetett a hirtelen jött esőzés, azonban nem volt akkora probléma, mint a legutóbbi ilyen esetnél. Homokzsákok segítségével orvosolták a problémát, amelyben mind a civilek, mind pedig a hivatásos szervek részt vettek, akiknek ezúton is hálával tartozik. Sajnos a múltkori károk helyreállítása ezidáig még nem történt meg, nemrégiben jöttek ki a szakemberek, hogy felmérjék annak mértékét. Hozzátette: kért árajánlatot a patakmeder tisztítására, hiszen az lehet a probléma forrása, jelenleg erre keresik a szükséges anyagi forrást. 

A Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület kedd éjszaka értesített közösségi oldalán az árvízről. A poszt szerint 23 óra körül telefonhívás érkezett hozzájuk, miszerint a Csóri utat viszi a víz. 

Vályi Nagy András, Nógrádmarcal polgármestere érdeklődésünkre tájékoztatott, hogy a víz már lehúzódott az önkormányzat és az önkéntes segítők gyors beavatkozásának köszönhetően. Mint mondta: szerda délután egy kotró segítségével takarították el a szakemberek a felhalmozódott hordalékot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában