Sebességmérés

2023.05.05. 13:58

Nógrád megyébe is jut a trükkös traffipaxból – mutatjuk, hol futhattok bele

Meglepetést okozhat a trükkös doboz a gyorshajtóknak.

Nool

Mint arról korábban beszámoltunk, 48 új, trükkös sebességmérőt helyeznek ki idén országszerte a közúti balesetek csökkentése érdekében, és mint megtudtuk szűkebb hazánkba is jut belőle. A gyorshajtók ellen Bátonyterenyén is az új módszert veti be a rendőrség, amely az év végére áll működésbe. Az új eszközt a 21-es főút és a Béke út kereszteződéséhez telepítik.

Az új boxok két ok miatt is trükkösnek nevezhetők, ezért is lehetnek hatékonyabbak a fix sebességmérőknél.

- Egyrészt az utak mellett álló Trafiboxokat látják ugyan az arra haladó autósok, azt viszont nem tudják – mert a közeledő járműből nem látszik pontosan -, hogy abban a konkrét dobozban éppen akkor van-e egyáltalán működő sebességmérő. Simán lehet, hogy teljesen üres doboz mellett lassítanak, amivel máris elérték céljukat az egyenruhások: lassul a járműforgalom, biztonságosabbá válik az adott útszakasz. A másik ok, ami miatt hatékonyabb lehet az utak fölé szerelt fix készülékeknél, hogy a Trafiboxok forgathatók, így a kétirányú forgalmat is képesek ellenőrizni - írja a Vezess. hu.

 2023 végéig ezeken a helyeken helyezik üzembe a készülékeket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában