Búcsú

2023.06.17. 17:21

Lezárult egy felejthetetlen korszak – már elballagott a nógrádi nyolcadikosok többsége

Több ezer általános iskolás diák vállára került tarisznya szűkebb hazánkban az elmúlt napokban. A legtöbb oktatási intézményben ezen a hétvégén intettek búcsút oktatóiknak és diáktársaiknak a középiskolai tanulmányaik előtt álló gyerekek.

V. E.

Vállra akasztott tarisznyákkal, virágcsokrokkal a kezükben járták körbe az intézményüket

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Egyre több és több kép jelenik meg az interneten és a közösségi médiában, amelyek arról tanúskodnak, hogy szűkebb hazánk általános iskoláiban is elkezdődött a ballagási időszak. Júniusban ünnepélyes keretek között megannyi nógrádi nyolcadikos köszön el tanáraitól és diáktársaitól, hogy a – búcsú jelképeként – vállára akasztott tarisznyával, a szeretteitől kapott virágcsokrokkal a kezében, egy korszakot lezárva elinduljon a középiskolás tanulmányai felé.

A Salgótarjáni Tankerületi Központ arról tájékoztatta portálunkat, hogy a fenntartásában működő általános iskolákból 715 diák ballag el idén. A Balassagyarmati Tankerületi Központ intézményeinek az esetében pedig 4463 tanuló teszi ugyanezt. Nagyné Barna Orsolya, ez utóbbi tankerület igazgatója portálunknak elmondta: vannak olyan általános iskoláik, ahol csak a jövő héten búcsúznak a diákok, azonban a legtöbb intézményükben már ezen a hétvégén lezajlik a ballagási ceremónia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában