Gondolatok

2023.06.12. 15:11

Éber éjjelek

Az alvással kapcsolatban Gubányi Patrik fejtette ki gondolatait.

G. P.

Alapvetően jól alszom, de nem szeretem, amikor fáradtan ébredek. Mostanában ez sajnos elég gyakran előfordul. A napokban például szinte minden éjszakám így telt. Már este kilenckor kidőltem, majd felébredtem hajnalban, és sehogy sem tudtam visszaaludni. 

Elkezdtem számolni tízig, mert csak addig tudok. Viccet félretéve a bárányok sem segítettek a helyzeten. Mivel nem jött álom a szememre, úgy döntöttem, hogy nézem egy kicsit a tévét, hátha találok egy altató filmet majd. Pechemre egy tök érdekes thriller kezdődött, aminek köszönhetően hajnali háromig ébren is maradtam. Utána ugyan elszundítottam, de rémálmok kísérték az estémet. Reggel pedig már korán kelnem kellett. A minap is hasonlóan jártam, de akkor legalább hajnali négykor  sikerült aludnom. Természetesen jártak az agytekervényeim, és azon töprengtem, milyen feladatokat kell teljesítenem másnap. Ezután kipróbáltam minden létező technikát, amely segíthet minél előbb elálmosítani. 

Nyilván nem csak a bárányok hagytak cserben ekkor, hanem a relaxációs hanganyagok sem. Forgolódtam, vártam a csodát, de nem jöttem pedig még legalább három óra volt az ébresztő nem kívánatos jelzéséig. Végül hatkor megreggeliztem és megittam a kávémát, ezúttal dupla adagot. A koffein nem várt hatása, hogy visszafeküdtem és elaludtam, alig sikerült beérni időben a szerkesztőségbe. Eldöntöttem, úgy módszereket alkalmazok majd, amik hatásosabban segíthetnek álomra hajtani a fejemet. Frissen szeretnék végre ébredni, s nem úgy, mint akin átment egy úthenger. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában