Vakáció

2023.06.15. 09:41

Diákmunkára jelentkezhetnek a helyi fiatalok Kisbágyonban

G. E.

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is helyben biztosít diákmunkát a fiataloknak Kisbágyon önkormányzata. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jelentkezhetnek nyári diákmunkára a fiatalok Kisbágyonban – tájékoztatott közösségi oldalán a település önkormányzata. Erre június 21-ig van lehetőségük a 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulóknak az Emlékházban. 

Nagy Attiláné polgármester érdeklődésünkre arról számolt be, hogy öt-hat diákot tudnak foglalkoztatni évről évre, a lehetőséggel mindig élnek is a helyiek. 

– Elsősorban a közterületek tisztítását végzik, füvet vágnak, kapálnak, gyomlálnak, virágot ültetnek. Faluszépítéssel töltik el a napi négy órát – tájékoztatott Nagy Attiláné, hozzátéve: – Elégedettek vagyunk a fiatalok munkájával, amit szorgalmasan és lelkiismeretesen végeznek. Sokat tesznek azért, hogy rendezett falukép fogadja a településre érkezőket. 

Hozzátette: a diákmunka nagy segítség az önkormányzatnak is, mivel csak két közfoglalkoztatott van a községben, a nyári hónapokban pedig megnő a feladatok száma. Ugyanakkor a fiataloknak is hasznos, hiszen belekóstolhatnak a munka világába, nem mellesleg pénzt is kereshetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában