Esemény

2023.06.03. 08:29

Csat(t)lakozz! – a biztonsági öv helyes használatára is felhívták a figyelmet a rendőrök Gyarmaton

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság „Csat(t)lakozz” kampányának ezúttal Balassagyarmat adott otthont pénteken.

Lászlók Judit

Az érdeklődők kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort

Forrás: Nool

Bárnai Kinga rendőr őrnagy, a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára portálunknak elmondta: a rendőrség ebben az évben „Csat(t)lakozz” elnevezéssel kampányt indított, amelyben felhívják a figyelmet a biztonsági öv és a gyerekülés helyes használatára.

– A népszerű közlekedésbiztonsági program elsődleges célja, hogy a közösségi médiafelületek felhasználásával, valamint a vármegyei társadalmi és civil szervezetekkel összefogva felhívjuk a figyelmet a biztonsági öv bekötésének és a gyerekbiztonsági rendszerek alkalmazásának fontosságára, illetve ösztönözzük a közlekedőket ezeknek a passzív biztonsági eszközöknek a használatára – emelte ki Bárnai Kinga. 

Hozzátette: péntek délelőtt elsőként ellátogattak a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolába, a Szondi napok keretében, ahol bűn- és balesetmegelőzési kampányrendezvényt tartottak. A gyerekek és a pedagógusok egyaránt kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort, így saját magukon tesztelhették egy esetleges ütközés esetén a biztonsági öv használatának életmentő szerepét.

A rendőr őrnagy hangsúlyozta továbbá: a kampány céljainak elérése érdekében a társadalmi szerepvállalás fontosságát, valamint a további együttműködői partnerek keresését.

Az iskolában megtartott rendezvényt követően a balesetmegelőzési szakemberek az egyik balassagyarmati áruház parkolójában várták az érdeklődőket, akik szintén kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort. Emellett ők is tájékozódhattak a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatáról.

A „Csat(t)lakozz” kampány következő állomása Salgótarjánban lesz június 5-én, hétfőn. Az érdeklődőket 10 és 14 óra között várják majd a Fő téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában