Megelőzés

2023.06.02. 17:01

Fontos egyeztetéseket tartottak a nógrádi rendőrök a biztonságunk érdekében (videó)

A népszerű közlekedésbiztonsági program kampánynyitó rendezvényét tartották meg a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság épületében.

Nool

Dr. Somssich Gabriella és Király Titusz közösen írták alá az együttműködési megállapodást

Forrás: police.hu

A Magyar Rendőrség a közelmúltban indította el Csat(t)lakozz! elnevezésű országos kampányát, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezthetetlen fontosságára.

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a rendőr-főkapitányság épületében június 1-jén tartották meg a nógrádi kampánynyitó rendezvényt, ahol a megjelent vendégeket és együttműködő partnereket dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos vármegyei rendőrfőkapitány köszöntötte. Ezt követően Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes ismertette a kampány lényegét és főbb célkitűzéseit. Kifejtette, elsődleges céljuk, hogy a közösségi médiafelületek felhasználásával, valamint vármegyei társadalmi és civil szervezetekkel összefogva felhívják a figyelmet a biztonsági öv viselésének és a gyermekbiztonsági rendszerek alkalmazásának fontosságára és ösztönözzék a közlekedőket ezeknek a passzív biztonsági eszközöknek a használatára.

A Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Bárnai Kinga rendőr őrnagy hangsúlyozta a kampány céljainak elérése érdekében a társadalmi szerepvállalás fontosságát, valamint a további együttműködői partnerek keresését. Ezt követően együttműködési megállapodást írt alá a rendőr-főkapitányság vezetője és Király Titusz, a Palóc Ring képviselője, amelyben a felek többek között vállalták, hogy a továbbiakban együttműködnek olyan kampányokban és programokban, amelyek a közlekedésbiztonság területén közös cselekvést igényelnek.

A szimulációt is ki lehetett próbálni
A szimulációt is ki lehetett próbálni
Forrás: police.hu

A rendezvény zárásaként a kampánynyitó rendezvényen résztvevők a rendőr-főkapitányság udvarán elhelyezett biztonsági öv szimulátorban saját magukon tesztelhették egy esetleg ütközés esetén a biztonsági öv használatának életmentő szerepét.

Ma írtunk arról is, hogy az utakon rendszeresen ellenőrzik a biztonsági öv használatát:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában