Hírösszefoglaló

2023.06.29. 21:40

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. június 29.

Péter és Pál napján is számos témáról beszámoltunk olvasóinknak hírportálunkon. Mutatjuk június 29-e salgótarjáni vonatkozású híreit!

Nool

Három és fél év börtönre ítélték a Parassapusztánál elfogott embercsempészt

 

A Salgótarjáni, a Balassagyarmati és a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály jelzése alapján a napokban a közös szlovák - magyar szolgálat ellátása során a 2-es számú főúton, a parassapusztai határátkelőhelynél vontak rendőri ellenőrzés alá egy lengyel honosságú gépkocsit. A rendőrök a 42 éves grúz férfi által vezetett jármű utasterében hét illegális migránst találtak, akik közül ketten török, öten pedig örmény állampolgárságúnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az ügy vizsgálatát három nap alatt lezárták, a grúz férfit  jogerősen 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték és 7 évre kiutasították Magyarország területéről.

Három nógrádi tűzoltó tett első tiszti fogadalmat Budapesten

Hatvanöt – köztük három nógrádi – tűzoltó tett első tiszti fogadalmat a napokban a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába július 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltó főhadnaggyá Virág Tünde Margitot, illetve tűzoltó hadnaggyá Vincze Ádám tűzoltó őrmestert és a Salgótarjánban szolgáló Hulitka László tűzoltó őrmestert.

Generációkat nevelt fel – negyvennégy évnyi szolgálat után nyugdíjba vonul a tarjáni óvónő

Szinte nincs olyan család Salgótarjánban, ahol ne lenne ismerős Andóné Angyal Mária neve. A Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde igazgatója nyár végén, negyvennégy évnyi szolgálat után nyugdíjba vonul. Generációkat nevelt fel óvónőként, s jelenleg tíz tagintézmény mindennapi életét szervezi. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorban visszatekintünk a kezdetekre, a vezetővé válására, a legfontosabb eredményeire és arra is, mit hoz a jövő a város „Marika nénijének”:

Hatvan év múltán is barátként találkoztak az egykori osztálytársak Salgótarjánban

Ahogyan a középiskolai ballagások, bankettek szokása, éppúgy az érettségi találkozók hagyománya sem ment, vagy megy ki a divatból és manapság is rendre megrendezik az évtizedekkel ezelőtt végzettek találkozóit is. Salgótarjánban a közelmúltban a Madách egyik egykori gimnazista osztályának tagjai jöttek össze, hogy felelevenítsék az egykori szép és egyre inkább szépülő emlékeket és elmondják egymásnak, hogy mi történt velük és családjukkal a legutóbbi találkozásuk óta.

Megújult a salgótarjáni autóbusz-állomás büféje

Tiszta, igényes és barátságos helyiséget varázsoltak a salgótarjáni autóbusz-állomás büféjéből a közelmúltban. Ahogy arról beszámoltunk, a hivatalos megnyitót csütörtök délelőtt tartották, ahová portálunk munkatársai is meghívást kaptak. A sajtótájékoztatón Czibik Tiborné, üzletvezető portálunknak kiemelte: fontos számukra, hogy a jövendőbeli vendégek ne egy korszerűtlen és rendezetlen büfébe térjenek be, ezért az elmúlt időszakban azon dolgoztak, hogy kulturált környezetet varázsoljanak mind a vendégek, mind pedig az ott dolgozók számára. 

Sok érdeklődőt vonzott a salgótarjáni könyvtár programja

Nagy érdeklődés övezte a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtár Világjáró Klubjának legutóbbi, júniusi programját a napokban. Mint azt korábban megírtuk, Gergely István és Gergelyné Peteh Piroska tartott vetített képes előadást a megjelenteknek az Angkor – A Khmer civilizáció 1200 éves fővárosa címmel. A bejegyzés mellett posztolt képek tanúsága szerint az esemény sok érdeklődőt vonzott, így székek nem maradtak üresen a teremben.

Fiatal kis rajongójával találkozott Alapi István

Az Edda salgótarjáni származású gitárosa egy hatéves rajongójával találkozott a napokban, amely mindkettőjük számára emlékezetes volt. A találkozásról készült bővebb beszámolónkat az alábbiakban olvashatják:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában