Kinevezés

2023.06.29. 08:54

Három nógrádi tűzoltó tett első tiszti fogadalmat Budapesten

Hatvanöt – köztük három nógrádi – tűzoltó tett első tiszti fogadalmat a napokban a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában.

V. E.

Tűzoltó főhadnaggyá nevezték ki Hulitka Lászlót (jobbra)

Forrás: BM OKF

Portálunk érdeklődésére Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a július 1-jével kinevezett első tisztek esküszövegét Gosztola Attila tűzoltó százados olvasta elő. Hozzátette: Budapesten hatvanöt lánglovag, köztük három nógrádi fogadta meg, hogy hivatását a nemzet javára gyakorolja.

– Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába július 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltó főhadnaggyá Virág Tünde Margitot, illetve tűzoltó hadnaggyá Hulitka László tűzoltó őrmestert és Vincze Ádám tűzoltó őrmestert – fejtette ki Kapás Márton, aki arra is rámutatott, hogy a rendezvényen jutalmazták azokat a lánglovagokat is, akik az elmúlt időszakban különös helytállásról tettek tanúbizonyságot.

Kifejtette továbbá: a főigazgató ilyen formában azok munkáját ismerte el, akik szabadnapjukon avatkoztak be egy-egy káresetnél, vagy szolgálatuk közben nyújtottak kiemelkedő teljesítményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában