Évforduló

2023.06.29. 06:50

Hatvan év múltán is barátként találkoztak az egykori osztálytársak Salgótarjánban

Ahogyan a középiskolai ballagások, bankettek szokása éppúgy az érettségi találkozók hagyománya sem ment, megy ki a divatból és manapság is rendre megrendezik az évtizedekkel ezelőtt végzettek találkozóit is. Salgótarjánban hatvan éve érettségizettek ültek össze a minap.

Cs. B.

Talán az ötvenéves a legnépszerűbb, de nem ritka a hatvanéves érettségi találkozó sem. A közelmúltban a Madách egyik egykori gimnazista osztályának tagjai jöttek össze, hogy felelevenítsék az egykori szép és egyre inkább szépülő emlékeket és elmondják egymásnak, hogy mi történt velük és családjukkal a legutóbbi találkozásuk óta.

Béres Istvánné és Czene Gyuláné elmondta portálunknak, hogy magas volt az osztálylétszám: 1963-ban 38-an érettségiztek, de 16-an sajnos már végleg eltávoztak közülük. Róluk – mint ahogyan elhunyt tanáraikról is – gyertyagyújtásos főhajtással emlékeztek meg. Különösen sokat gondoltak dr. Balohg Endréné osztályfőnökükre, aki mind szakmailag mind emberi kvalitásait tekintve joggal volt, lett példaképük, és akinek nagy szerepe volt abban, hogy tizenegyen pedagógusként végeztek a felsőfokú tanintézményekben és jobbára itt, a salgótarjáni iskolákban végezték hivatásszerű munkájukat.

E találkozóra megjelentettek egy emléklapot is, amelynek előlapján a hajdani tablókép található, a hátoldalán pedig a szeretett osztályfőnök, Ilus néni fotója látható és olvasható Lippai Mariann rádiós szerkesztőtől, írótól származó szép gondolatsor.

Hatvanéves érettségi találkozót tartottak Salgótarjánban
Forrás: Beküldött

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában