Hírösszefoglaló

2023.06.28. 21:38

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. június 28.

Számos témáról beszámoltunk olvasóinknak június 28-án hírportálunkon, mutatjuk a mai nap salgótarjáni vonatkozású híreit!

Nool

Két személyautó ütközött össze Salgótarjánban – egy ember megsérült

Két személyautó ütközött össze szerda délután Salgótarjánban, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Bartók Béla út kereszteződésében. A balesetben egy ember megsérült. Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Nool.hu érdeklődésére elmondta, hogy a helyszínelés ideje alatt rendőri irányítás mellett, félpályán haladt a forgalom.

Végre van időpont! – ekkorra várható a salgótarjáni piac munkálatainak a befejezése

Sajtótájékoztatót tartott szerda reggel Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere, melynek keretében beszámolt a piac körüli bonyodalmakról és a nehézségekről, valamint azt is elárulta, mikorra várható a létesítmény munkálatainak a befejezése. Az eredeti tervet anyagilag és időben is jócskán felülmúló felújítás a jelenlegi tervek szerint 2023. november 30-án fejeződhet be,  így az épületet előreláthatólag 2024 első negyedévében vehetik majd birtokba a helyiek.

Életmentést tanultak a salgótarjáni pedagógusok

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház skill laborjában a napokban megtörtént az első nem kórházi dolgozóknak szóló oktatás. Dr. Demján Mónika főorvos Skill labor felelős elmondta: elsősorban a vakáció alatt táboroztatásban részt venni szándékozó pedagógusokat hívták meg azért, hogy a gyermekeknél előforduló váratlan, akár életveszélyes helyzetek megoldásában készséget szerezzenek.

Jótékony célokra ajánlja fel versenyei bevételét a salgótarjáni Palóc Roham

Terepfutó akadályversenyeket rendez immár hat éve egy kis létszámú, ám annál lelkesebb tagokból álló csapat, a Palóc Roham. Salgótarjáni versenyeik bevételét jótékony célokra ajánlják fel, így például a kórház gyermekosztályának, az autizmussal élőknek, a helyi mentőszervezetnek, vagy a gyógyító eszközt beszerző alapítványnak. Kasza Henriette-tel, az egyesület elnökével az ez évi versenyük kapcsán visszatekintettünk a kezdetekre, s természetesen kiderült a Hír FM és a Nool.hu közös műsorából az is, hogy ebben az esztendőben milyen szervezet lesz a jótékonysági verseny kedvezményezettje.

Szünetelni fog az ügyfélfogadás a salgótarjáni polgármesteri hivatalban.

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, Salgótarján hivatalos honlapján osztották meg a hírt, miszerint a polgármesteri hivatal valamennyi irodáján szünetelni fog az ügyfélfogadás június 30-án, pénteken, hivatalos ügyeiket így tehát halasszák egy másik napra.

Tíz hónapos, elárvult kiskutya vár új otthonra Salgótarjánban

A Salgótarjáni Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület Facebook-oldalán közzétett felhívásában egy 10 hónapos, 13 kilós ivaros kiskutyát mutattak be, aki a Rió névre hallgat. Mint írják: őt és társát, Dízelt kidobták. Dízel nemrégiben gazdisodott, így párja Rio egyedül maradt, s bár jelenleg ideiglenes befogadónál van, de nagyon szeretnének neki egy rendes gazdát. A kiskutya szeret a kertben heverészni, jókat aludni és eldobni magát egy-egy hasvakarásért, a bezártságot viszont nem kedveli, így leginkább családi házban, kertben érezné jobban magát az új családjánál. A négylábú egyébként oltva, chippelve és féreghajtva is lett már. Rió után érdeklődni az egyesületnél, privát üzenetben lehetséges.

Kiderült kikkel került egy csoportba az SBTC

Már gőzerővel készül az NB III-as szereplésére a Salgótarjáni BTC labdarúgócsapata. A Magyar Labdarúgó Szövetség kedd délután nyilvánosságra hozta, hogy mely együttesekkel fog egy csoportban szerepelni a frissen feljutó nógrádi bajnok a 2023/2024-es szezonban.

Kiruccantak Eresztvénybe a Salgótarjáni VSE focitábor labdarúgópalántái

Öt napon keresztül focizhatnak a gyermekek a Somoskőújfalui sportpályán, emellett más programokkal is kedveskednek nekik a szervezők. A Salgótarjáni VSE több mint negyven gyereket számláló focitáborából szerdán ebéd után például kisvonat szállította a gyermekeket Eresztvénybe, ahol a játszótér és a látogatóközpont adta lehetőségekkel tölthették a délutánt. A fociedzések mellett a programban szerepel még pénteken délelőtt egy közös mozilátogatás is, így egészen biztos, hogy számtalan remek élménnyel térnek majd haza a táborból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában