Képzés

2023.06.28. 15:22

Életmentést tanultak a salgótarjáni pedagógusok (fotók)

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház skill laborjában megtörtént az első nem kórházi dolgozóknak szóló oktatás – tájékoztatott az intézmény.

P. K.

A pedagógusok megismerkedhettek az életjelenségek keresésével, valamint keringésleállás esetén az alapszintű újraélesztés kivitelezésével

Forrás: Beküldött fotó | Gyurkó Péter

Dr. Demján Mónika főorvos Skill labor felelős elmondta: elsősorban a vakáció alatt táboroztatásban részt venni szándékozó pedagógusokat hívták meg azért, hogy a gyermekeknél előforduló váratlan, akár életveszélyes helyzetek megoldásában készséget szerezzenek. 

Hozzátette: dr. Deme Anna gyermekgyógyász főorvosnő vezetésével különböző életkorú gyermeket imitáló babákon gyakorolhatták például a félrenyelés esetén alkalmazandó Heimlich-manővert, valamint anafilaxiás reakció esetén az Epipen injekció laikus általi beadását. Megismerkedhettek az életjelenségek keresésével, valamint keringésleállás esetén az alapszintű újraélesztés kivitelezésével. Bemutatták a félautomata defibrillátor használatát is. Az oktatáshoz dr. Kerekes-Nagy Zsófia rezidens és dr. Demján Mónika főorvosnő nyújtott segítséget. Ezúttal a Kodály Zoltán, valamint a besztercei tagiskola tanárai vettek részt a képzésen, melyre augusztusban újabb pedagógusokat vár az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában