Hírösszefoglaló

2023.06.16. 21:36

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. június 16.

Számos témáról beszámoltunk olvasóinknak június 16-án hírportálunkon, íme a nap salgótarjáni vonatkozású hírei!

Nool

Salgótarjáni igazgató is aláírta a kérvényt

Magyarországi színházigazgatók kérik az előadóművészet állami támogatásának minél hamarabbi, a válságok előtti időszak mértékére való visszaállítását. Ahogy arról beszámoltunk, a közleményt Simon Lajos, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója is aláírta.

Ökoiskolaként működik szeptembertől a salgótarjáni Kodály

A Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskolájának Örökös Ökoiskola címet adományozott a közelmúltban a Belügyminisztérium. Mint ma megjelent cikkünkben írtuk, az intézmény a napokban vehette át az Örökös Ökoiskola címet a Belügyminisztérium és az Energiaügyi Minisztérium díjátadó ünnepségén. Az iskola szeptember 1-jétől visszavonásig jogosult a logó használatára.

Sikert aratott a robotika foglalkozás a tarjáni elsősök körében

Pénteken arról is beszámoltunk hírportálunkon, hogy egészen különleges foglalkozáson vehettek részt a SÁI Kodály Zoltán Tagiskola 1.A osztályos tanulói a napokban a Balassi Bálint Könyvtárban. Kiderült, a gyerekek ez alkalommal a robotikával ismerkedhettek meg, ami nagy sikert aratott köreikben.

Nyári gyermekfelügyeletet kínál a salgótarjáni iskola

Szintén megírtuk ma a Nool.hu-n, hogy a Salgótarjáni Általános Iskola Beszterce-lakótelepi Tagiskolájának pedagógusai nyári felügyeletet vállalnak annak érdekében, hogy segítsenek a szülőknek a gyermekek vakáció ideje alatti elhelyezésében. Az első turnusra augusztus 7. és 11., míg a másodikra augusztus 14. és 18. között kínálnak lehetőséget 8-tól 16 óráig. Hozzátették: a diákok részére játékos vetélkedőket, kézműves- és sportfoglalkozásokat szerveznek, továbbá számítógépes fejlesztő játékokkal is készülnek.

Kutyasétáltatásra várják az önkénteseket a salgótarjáni állatvédők

Sétanapot tart szombaton a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület: az önkénteseket 10 órától várják a telephelyükön, akik ezzel nagy segítséget nyújtanak mind a négylábúaknak, mind pedig a dolgozóknak. 

Még mindig megtekinthetők a salgótarjáni hírességek üzenetei

Áprilisban nyílt meg a salgótarjáni József Attila Művelődési Központban az a kiállítás, amely Az én STorym című műsor harminc salgótarjáni kötődésű vendégének, valamint háziasszonyának, Szily Nórának az üzenetét tartalmazza. A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont a napokban közölte, hogy a tárlatot az intézmény színházi folyosóján még mindig szemügyre vehetik azok, akik eddig még nem tették meg. 

Kodályos diák tehetségét is elismerték a salgótarjáni díjkiosztón

A Salgótarjáni Általános Iskola Kodály Zoltán Tagiskola diákját ismerték el a város ifjú tehetségeként a minap a Civil és Ifjúsági Házban. Mint korábbi cikkünkben megírtuk, a Salgótarján ifjú tehetsége díjátadón az iskola 3.b osztályos diákját, Balázs Enrikót jutalmazta meg elismerő oklevéllel a megyeszékhely önkormányzata.

A tarjáni zeneiskola több növendékét jutalmazta az önkormányzat

A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola növendékeit Salgótarján város elismeréssel jutalmazták a közelmúltban. Mint megírtuk, Salgótarján ifjú művésztehetsége díjat vehetett át Rozgonyi Adél, Kis Kamilla Vanda a napokban a Civil és Ifjúsági Házban. 

Szujó Zoltánnal górcső alá vettük a Salgó Rally jövőjét

A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában Szujó Zoltánnal értékeltük a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elmúlt fél évét, az előttünk álló időszak lehetőségeit és természetesen górcső alá vettük, milyen jövőjük lehet az olyan nagy múltú hazai versenyeknek, mint például a Salgó Rallynak. A beszélgetést a Salgótarjánban zajlott Salgó Rally ideje alatt rögzítettük, Szujó Zoltán ekkor éppen fél éve nyerte el a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöki tisztségét. A korábbi újságíró, tévés műsorvezető Salgótarján szülötte, édesapja grafikusművészként a város emblematikus alakja volt.

Szép összegért kelt el kollégánk jótékony célra felajánlott vászonképe

Bő két hétig lehetett licitálni Hüvösi Csaba fotóriporter kollégánk kisrókás fotójára a közösségi oldalon. A jótékony kezdeményezés péntek délben lezárult, a felajánlott 350 ezer forintot a Salgótarjánban újraélesztett kisfiú felépülésére fordíthatja a család.

Milliós jutalmat zsebeltek be a földkerülő tarjáni közgések

Akár kétszer is megkerülhették volna a Földet, ugyanis több mint 84 ezer kilométert tettek meg az NMSzC Táncsics Mihály Technikum diákjai és tanárai az elmúlt 11 hétben. A salgótarjáni tanintézet a Millió lépés az iskoláért című verseny vármegyei győzteseként a mozgást népszerűsítő országos akcióban gyűjtött pontjaival egymillió forint értékű sportszerhez jutott.

Bizonytalanná vált a Palócföld sorsa, jövője

Egy folyóirat tartalmi bemutatása során nem szokás a kiadás körülményeivel foglalkozni, az olvasókat főként a produktum érdekli. Ezúttal azonban elkerülhetetlen e szempontok, körülmények megemlítése. Ugyanis a Palócföld, az immár 69. évfolyamában járó, általában évente négyszer megjelenő irodalmi, művészeti, közéleti lap idei összevont 1-2. száma csak a minap látott napvilágot. Ez változást jelent a történetükben.

Felismeri Volkov őrnagyot? – rejtélyes nógrádi sztori az 1970-es évekből

A megyei napilap 1977. július 31-i számában a hirdetések és a rövid ismertetők között Ki ismeri? címmel jelent meg egy képes felhívás. A történet hátterében egy kép állt, amelyen két (feltehetően helyi) gyermek mellett egy szovjet tiszt látható 1945 márciusában Salgótarjánban. A mit sem sejtő olvasó ebből még nem következtethetett a felhívás valódi okára. Utánajártunk a több mint negyvenéves sztorinak.

Igazi csoda! – van remény az újraélesztett salgótarjáni fiú gyógyulására

Napról napra nagyobb a remény arra, hogy a besztercei iskolában újraélesztett Dávid felépülhet. Édesanyja arról számolt be portálunknak, hogy már nem a csodában bíznak, reális esélye van annak, hogy a kisfiú újra teljes életet élhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában