Árvíz

2023.06.09. 21:19

A legtöbb nógrádi településen visszahúzódóban van az ár – számolt be róla a képviselő

Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselő a közösségi oldalán számolt be róla pénteken, hogy telefonon egyeztetett a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójával, Seres Tibor tűzoltó ezredessel a vármegyénkben keletkezett villámárvizekről.

L. J.

– Nógrád vármegyében sajnos mintegy harminc települést érint az áradás. A mi térségünkben elsősorban a Szécsényi járásban – Nógrádszakálon, Pilinyben, Endrefalván, Szécsényfelfaluban, Magyargécben, Szalmatercsen, Nógrádmegyerben, Nagylócon, Nógrádsipeken – valamint Ipolytarnócon, Litkén, Szirákon, Erdőtarcsán és Bercelen is okozott károkat az áradás, több településen is kiöntöttek a helyi patakok – írta az országgyűlési képviselő a bejegyzésben. 

Hozzátette: Seres Tibor arról is tájékoztatta, hogy a 21-es és 22-es számú főúton is vízátfolyások keletkeztek, emiatt több szakaszon forgalomkorlátozások voltak érvényben az elmúlt órákban. Továbbá a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai, az önkormányzatok és a helyi védekezésben résztvevők mindenhol végzik a feladatukat, a legtöbb településen pedig visszahúzódóban van az ár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában