Munka ünnepe

2023.05.01. 17:42

Zenés ébresztővel köszöntötték a fúvósok a városlakókat szerte Salgótarjánban (fotók)

A Bányász-Kohász Fúvószenekar zenés ébresztővel járta körbe Salgótarjánt május 1-jén, a munka ünnepén.

V. E.

A Dolinkában megtartott városi majálison is hallhatta a közönség a zenekart

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Ahogy arról előzetesen, a Bányász-Kohász Fúvószenekar portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint beszámoltunk, a zenekar a hosszú éves hagyományoknak megfelelően május 1-jén 6 órakor indult útnak Kohász Művelődési Központtól, majd 10 perccel később már az első helyszínen, a zagyvarónai Bátki József Közösségi Ház előtt zenéltek ma reggel. 

Kicsit később a Füleki úton található Idősek Otthonánál hangzott fel a muzsikaszó, ami onnan a Szent Lázár Megyei Kórház belső udvarába, majd a Beszterce térre érkezett. A fúvósok 7 órakor érkeztek a Kemerovo lakótelepre, majd ezután az útvonal érintette a nyugati városrészben található Fogadót, Vásártéren a Csillagház mögötti teret, illetve Baglyasalján a Petőfi úti Idősek otthonát is. 

Az együttes 8 órakor a zagyvapálfalvai ABC előtt érte el a déli-városrészt, de 8 óra 45 perckor már a Pécskő úti bolt előtt harsant fel az ébresztő, végül körútjukat az Arany János úti sakktáblánál zárták. A muzsikaszó azonban itt még nem halkult el végleg, hiszen a Bányász-Kohász Fúvószenekar a Dolinkában megrendezett városi rendezvényen egy hozzávetőleg negyedórás Majális köszöntő koncerttel kedveskedett az ünnepi programra kilátogatóknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában