Átadó

2023.05.30. 11:06

Új szellemi központtal gazdagodott a tari Buddha Park – ünnepség keretében adják majd át

A közelmúltban készült el a tari Szkíta és Magyar Szellemiség Kőrösi Csoma Sándor Központja, amelyet június 11-én, vasárnap 10 órakor adnak át – olvasható a Buddha Park honlapján.

N. O.

Tar mellett található az ország legnagyobb buddhista temploma

Forrás: Nool.hu archív

Fotó: NMH

Mint írták: a templom a nagy szkíta és magyar megvilágosult mestereknek van szentelve. A fő védőszentjei pedig nem mások, mint Nemrót, Attila és Kőrösi Csoma Sándor. A templom abból a célból épült, hogy ösztönzést és segítséget adjon ahhoz, hogy az emberek felvehessék a kapcsolatot a szkíta és a magyar spirituális hagyományok halhatatlan nagy mestereivel, akik ma is bennünk élnek.

A szabadtéri megnyitót követően szakrális templomszentelést, majd ostormenetet tartanak, amit ünnepélyes szakrális zászlóavatás és -felvonás, illetve díszsortűz követ.

Az érdeklődők megtekinthetik majd A Csodaszarvas érkezése című misztériumjátékot a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség tagjainak előadásában. A helyszínre látogatók később Buddha élete címmel nézhetnek tibeti operát, de színpadra lépnek a pásztói Muzsla Néptáncegyüttes tagjai is, valamint ostormenetet is tartanak, amely után a kassai Lovasíjász Iskola bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők Szmrecsányi Márton kán vezetésével.

Ezután karikás ostor bemutatóval kápráztatják el a közönséget az elsőrendű harcművészek, valamint szakrális együttnyilazással is készülnek a szervezők, míg a zene szerelmesei Szabó Sándor zenei koncertjét élvezhetik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában