gyógyító ereklyék

2021.08.22. 15:33

Szeretetet és áldást hoztak megyénkbe Buddha gyógyító gyöngyei

Gyöngyereklyék gyógyító hatásával, a tibeti láma áldásával és szellemileg felfrissülten térhettek haza azok az érdeklődők, akik ellátogattak hétvégén a tari Buddha Park egyedülálló kiállítására. A helyszínre tömegeket vonzottak a megvilágosult mesterek felbecsülhetetlen értékei.

Nagy Orsolya

Forrás: NMH

Fotó: B. L.

A nagy hagyománynak örvendő két napos tárlat célja az volt, hogy a látogatóknak egyedülálló élményben legyen része, miközben megtapasztalják a szent ereklyék áldását, azt, ahogyan a belőlük áradó, legmagasabb rendű szellemi energia, boldogság, béke, harmónia és jólét átjárja az ember egész lényét.

A megnyitó rendezvényen Cültrim Rinpocse tibeti láma és a svédországi testvérközösség vezetője elmondta, hogy ezen a különleges napon a megvilágosult mesterek – élükön Buddhával – ereklyéik formájában jelen vannak.

– A kiállított értékek óriási jelentőséggel bírnak és nagy áldással rendelkeznek, de nem különleges természeti csodák, hanem a belső ösvény gyakorlásának az eredményei. Azok a mesterek, akik elérték a megvilágosodást, ereklyéket hagytak maguk után. Ugyanolyanok voltak ők, mint bármelyik hétköznapi ember. Az üzenet tehát az, hogy az út mindenki előtt nyitva áll... – emelte ki Cültrim Rinpocse.

Hozzátette: a tárlat arra ösztönözhet mindenkit, hogy kövessük a belső utunkat, tisztítsuk magunkat és valósítsuk meg a legvalódibb és legbelsőbb Buddha, vagy isteni természetünket.

Dr. Fedor Tibor, az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság Egyházi Koordinációs és Kapcsolattartási Főosztály vezetője elmondta, hogy Magyarország alaptörvényében mindenkinek joga van a gondolat, a lelkiismeret és a vallás szabadságához. Elismeri továbbá a kereszténység nemzetmegtartó szerepét, ugyanakkor becsüli országunk különböző vallási hagyományait is.

A kiállítás mellett különféle programokkal is várták az érdeklődőket. Augusztus 25-én, szerdán Cültrim Rinpocse ad majd Csö-meghatalmazást, azaz meditációs gyakorlatot, amelyet négy napos elvonulás követ.

Gyógyító hatású ereklyék

A tárlaton arra is kitértek, hogy Buddha és számos jelentős mester hamvai között egykor gyöngyökhöz hasonló gyönyörű kristályokra bukkantak. Természettudományos szempontból sem a keletkezésükre, sem időnként tapasztalható szaporodásukra nincs magyarázat. A buddhista szemlélet szerint a gyöngyök a magas szintet elért mesterek spirituális értékeinek, együttérzésének és bölcsességének a lényegei, de emlékeztetnek saját, alapvető jóság természetünkre és arra is, hogy mindenkiben megvan a belső potenciál arra, hogy mindezt megvalósítsa. A gyöngyök megtekintése után a látogatók gyakran számolnak be felfokozott érzésekről, megnyílásról, gyógyulásról és hasonló inspirált tapasztalatokról. Az ereklyéket bárki megnézheti vallástól teljesen függetlenül. Nem véletlen, hogy többször kiállították már keresztény templomokban és imaházakban e különleges értékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában