Brutális

2023.05.18. 11:27

Medvetámadásra gyanakodnak, de még vizsgálják a karancskeszi esetet

Medvetámadásra gyanakszik az a nógrádi férfi, aki brutálisan megsérült juhokról posztolt képeket szerdán a Facebookon. A helyszínen jártunk.

Gubányi Patrik

Futótűzként terjedt el annak a karancskeszi férfinek a Facebook-bejegyzése, amelyben azt állítja, hogy a Bükkben kószáló medve a házától 50 méterre garázdálkodhatott, és brutális módon enyhítette éhségét Lászlóvölgyben. Mint írta: két törzskönyves juhot megsértett, még nem tudjuk mennyi hiányzik.

Hozzátette: ezidáig egy tetemet sikerült megtalálniuk, az állatnak azonban már szinte csak a csontjai látszódnak. A ragadozónak mintegy 50 kilogramm húst és csontot sikerült együltében elfogyasztania.

Szerdán a kiírást látva azonnal autóba ültünk és ellátogattunk a támadás helyszínére, ahol a közösségi oldalon posztoló férfival nem, csupán egy családtagjával találkoztunk. Ő egyelőre nem kívánt nyilatkozni a témával kapcsolatban, ám azt elmondta: még egyáltalán nem biztos, hogy medve okozta a jószágok sérüléseit, jelenleg a vizsgálatokat végzik. Azonban ígéretet tett, hogy amikor pontos információval rendelkeznek, felveszik velünk a kapcsolatot. 

Az ügyben kerestük a Bükki Nemzeti Park illetékeseit is, de még nem kaptunk választ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában