Fejlesztés

2023.05.24. 16:16

Közel háromszázmilliós kormányzati támogatás érkezik Salgótarjánba

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében mintegy 290 millió forintnyi forrás érkezik a megyeszékhelye, amelyet a Salgótarján és Térsége Egészségügyi Szociális Központ energetikai felújítására fordítanak majd – tudtuk meg Becsó Zsolttól, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselőjétől.

Gubányi Patrik

A Salgótarján és Térsége Egészségügyi Szociális Központ újulhat meg az összegből

Forrás: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő közösségi oldala

A politikus Facebook-oldalán tette közzé, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban elnyert támogatásnak köszönhetően mintegy 290 millió forintból újulhat meg a Salgótarján és Térsége Egészségügyi Szociális Központ a fenntartható energiahatékonyság jegyében. 

Becsó Zsolt megkeresésünkre elmondta továbbá: a pozitív elbírálás a kormányzat részéről már megszületett, ám a közbeszerzési eljárás miatt időbe telik, amíg megkezdhetik a szakemberek a munkálatokat. Ki kell választani továbbá a kivitelezőt is, és ha szükséges, akkor az eszközök beszerzése is hátra lesz még. 

– Egy biztos, az önkormányzati választások utáni képviselők feladata lesz ennek a beruházásnak a véghezvitele. Sajnos vannak olyan fejlesztések is a megyeszékhelyen, amelyek nem haladnak a megfelelő ütemben, többek között a piac. Az viszont határozottan pozitív, hogy a Sportcentrum, a Táncház és most már az egészségügyi központ is a megújulás fényében ragyoghatja be Salgótarjánt – emelte ki Becsó Zsolt. Hozzátette továbbá: mindez azt mutatja, hogy a kormány szívén viseli a város sorsát, támogatja a fejlődését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában