Nool.hu videó

2023.05.12. 19:19

Kihívásokból idén sem volt hiány a balassagyarmati Ipoly Challenge megmérettetésen (fotók, videó)

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola, valamint a Badiszvse immár második alkalommal rendezte meg az Ipoly Challenge 2023 Honvéd Kadét Járőrversenyt pénteken délelőtt az Ipoly-híd melletti területen és a Honvédelmi Sportközpontban. A résztvevők kihívásokkal teli versenyszámokban mérhették össze a tudásukat.

Lászlók Judit

A résztvevők kihívásokkal teli versenyszámokban mérhették össze a tudásukat

Forrás: Nool

Fotó: L. J.

Gál Zoltán, az NMSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola tanára és egyben a rendezvény egyik szervezője portálunk érdeklődésére a helyszínen elmondta: az Ipoly Challenge 2023 Honvéd Kadét Járőrversenyt az intézményük és a BADISZVSE közösen szervezte meg. Az eseményen pedig közreműködött a Magyar Honvédség 11. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda Nógrád vármegyei szervezete, a 25. Területvédelmi Zászlóalj, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Ipoly-völgyi Különleges Mentők, az NMSZC Szent-Györgyi Albert Technikum, valamint a Honvédelmi Sportközpont, illetve támogatta a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szövetség is. 

– Második alkalommal rendeztük meg a versenyt. A résztvevő csapatok Zalaegerszegről, Miskolcról, Szekszárdról, Nagykanizsáról és Kiskunhalasról érkeztek hozzánk. Szomorúan tapasztaltuk és sajnáljuk, hogy Nógrád vármegyéből az iskolánkon kívül egy csapat sem vett részt a megmérettetésen. A terveink szerint 12 indult volna, és az intézményünk is csak eggyel akart nevezni. Végül azonban, úgy alakult, hogy négy csapat is képviselte iskolánkat – mondta Gál Zoltán.

Hozzátette: az Ipoly Challenge kupa lényegében egy gyakorló verseny számukra. A csapataikkal idén, illetve a tavaly is megnyerték a megyei haditornaversenyt, illetve eljutottuk az országos megmérettetésre is, ahol több kisebb hiba miatt végül nem sikerült azt az eredményt elérniük, amit szerettek volna. Azonban hamarosan megrendeznek Bánkon a honvéd kadétok számára egy versenyt, így ez is egy jó alkalom lesz a felkészülésre. 

Gál Zoltán ismertette azt is, hogy a feladatok között szerepelt 3x300 méteres kenu váltó, kerékpáros közlekedésbiztonsági teszt, terepfutó verseny, OCR akadálypálya, íjászat, légpuska lövészet, tűzoltó fecskendőszerelés, „tűzoltás” puttonyfecskendővel, katonai akadálypálya, elsősegélynyújtás, MTB váltóverseny 3x500 méteren, mátrix tájékozódási feladat és a Blazepod is. 

Hangsúlyozta továbbá: összességében sikerült egy profi versenyt szervezniük. Majd kitért arra is, hogy a győztes csapat tagjai kupát és érmet, míg a második és a harmadik helyezettek szintén érmet kaptak. A megmérettetésen a legjobb helyezést elérő csapat pedig bűnmegelőzési táborban vesz majd részt Tokajban. 

Az Ipoly Challenge 2023 Honvéd Kadét Járőrversenyt végül az NMSZC Mikszáth Kálmán Technikuma és Szakképző Iskola Keri 11. d Pékek elnevezésű csapata nyerte meg. A dobogó második fokán a zalaegerszegi Ganz Ábrahám Technikum Zalaegerszegi kadétok elnevezésű csapata végezett, a dobogó harmadik fokára pedig a szekszárdi Tolna Megyei Szakképzési Centrum Ady Endre Technikum és Kollégiumának az Ady kadétok elnevezésű csapata állhatott.

Az eseményt a Palóc 7próba követte volna, ahol baráti társaságokból, vagy akár különböző szervezetek munkatársaiból álló csapatok versenyezhettek volna. Érdeklődés hiányában azonban az elmaradt. Ezért a szervezők felajánlották a város önkormányzatának a dolgozóiból álló csoportnak, hogy teljesítsék az Ipoly Challenge feladatait, akik éltek is a lehetőséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában