Fejlesztés

2023.05.13. 12:25

Hatvanmillióból újult meg a Petőfi út és parkolókat is kialakítottak Mátranovákon

Pályázati támogatásból, mintegy hatvanmillió forintból újult meg Mátranovákon a Petőfi út, az önkormányzat az összeget kiegészítve, a fejlesztéshez kapcsolódóan parkolókat is kialakított a művelődési ház mögötti területen.

G. E.

Több férőhelyes parkolót is kialakítottak a településen

Forrás: Beküldött fotó

A napokban fejeződött be a Petőfi út aszfaltozása Mátranovákon, egy szakaszon már az útpadka is elkészült, kisebb munkák vannak még hátra, de hamarosan ünnepélyes keretek között adják át a korszerű útszakaszt. A felújítására 60 millió forintot nyert a község önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban. 

– Ebben az utcában nagy a mezőgazdasági járművek forgalma, mivel a helyi gazdálkodók ezen keresztül tudják megközelíteni az általuk művelt földeket. Ezért ez a rész meglehetősen elhasználódott, rossz állapotban volt –  tájékoztatott Bodor Ernőné polgármester. – A művelődési ház is a falu ezen részén található, így a fenti beruházáshoz kapcsolódóan, saját forrásból több férőhelyes parkolót is kialakítottunk az intézmény mögött.

Mint mondta: sok rendezvényt tartanak a művelődési házban, amelyek iránt nagy az érdeklődés. A parkolóhelyek bővítésével az oda látogatók biztonságban tudhatják járműveiket, mintegy húsz autóval lehet már az épület körül leállni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában