Utazás

2023.05.12. 19:21

Cheddar-ba is eljutottak a salgótarjáni gimnázium diákjai az angliai tanulmányút során (videó)

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium több mint hetven diákja vett részt a közelmúltban egy tanulmányúton, amely során Londont, illetve Anglia dél-nyugati részét fedezhették fel. A hatnapos utazás pillanatait az egyik diák, Szabó Dániel örökítette meg naplószerűen videójában. A felvételt az iskola portálunk számára is eljuttatta.

Veres Edina

Tintagel, illetve a hozzá közeli vár Artúr király és a kerekasztal lovagjainak a története miatt vált híressé

Forrás: Beküldött fotó

A programmal kapcsolatban Szabóné Básti Csilla, a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium intézményvezető-helyettese portálunk érdeklődésére elmondta: az iskolában régi hagyománya van az angliai tanulmányutak szervezésének.

Az első napot az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban töltötték a diákok
Forrás: Beküldött fotó

– Már az elődöm is szervezett ilyen projekteket, ennek értelmében legalább 15-20 éves múltja van iskolánkban ennek a programnak. Ez már csak azért is fontos számunkra, mert a gimnáziumunkban két tanítási nyelvű képzések is folynak angol nyelven. Éppen emiatt arra törekszünk, hogy a diákjaink legalább egyszer tanulmányaik során eljussanak angol nyelvterületre, ahol valós környezetben gyakorolhatják az idegen nyelvet – fejtette ki az intézményvezető-helyettes, aki angol szakos pedagógusként maga is az Angliába kilátogató csoport tagja volt. 

Arra is rámutatott, hogy korábban busszal utaztak, a koronavírus-járvány óta viszont repülőgéppel közelítik meg az úti célt. Hozzátette: a tanulmányutakat egy diákutaztatási iroda segítségével szervezik le.

Ez idén sem volt másképp, a salgótarjáni gimnáziumból 72 diák és 8 kísérőtanár repült Londonba, ahol a szállást családok biztosították számukra.

– Anglia fővárosa mellett megannyi dél-nyugati angol várost, települést és látnivalót felfedezhetett fel a csoport. Jártak például a Stonehenge-nél, de ellátogattak Cheddar településre is, ahol természetesen a sajtkészítés rejtelmeibe tekinthettek be. A gyerekek beszámolói szerint fantasztikus élményt jelentett nekik a tanulmányút, például volt, aki most repült először. Emellett olyan helyekre is eljutottak, ahová a családdal, vagy a barátokkal nem biztos, hogy elmennének. Dél-Nyugat Anglia rejtett gyöngyszemeit keresték fel, amelyekről tanulmányaik során is hallanak, hiszen a tananyag tartalmaz országismeretet is – részletezte Szabóné Básti Csilla, aki azt is elárulta, hogy a gyerekek a szálláshelyeket biztosító családokkal is jókat beszélgettek, valamint a városnézések is angol nyelvű idegenvezetéssel zajlottak. 

Ez a hamisítatlan norvég halászfalu illúzióját keltő hely nem más, mint Polperro Dél-Cornwallban
Forrás: Beküldött fotó

A diákok a hat nap során, amellett hogy fejleszthették angol nyelvtudásukat és beszédkészségüket, megannyi élménnyel is gazdagodhattak. Minderről az egyik diák, Szabó Dániel roadmovie-ja is tanúskodik, amelyet portálunkkal is megosztott a gimnázium.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában