Panaszkönyv

2023.05.09. 17:39

Balhé a csárdában: összeveszett Tasnádi a nógrádi vendéglősökkel

Több tízezren követik nyomon a Facebookon azt a nem mindennapi konfliktust, ami Tasnádi Péter vállalkozó és az egyik emblematikus nógrádi vendéglátóhely tulajdonosai között alakult ki az elmúlt napokban.

Nool

Tasnádi Péter negyedik könyve, az „A Keresztapa börtönben” című kötet bemutatójára érkezett Nógrádba az elmúlt hétvégén. Az esemény előtt – egy barátja javaslatára – felkereste a megye egyik legendás, a Google-ben viszonylag magas, 4,3-as osztályzatú vendéglátóhelyét, hogy megkóstolja a ház specialitását. A büntetett előéletű vállalkozó ma már százezres követőtáborral rendelkezik a Facebookon, ahol egyebek mellett nyíltan beszél korábbi ügyeiről, aktuális közügyekről, az alvilági sztorik alapján készült könyveiről, illetve saját mindennapjairól is.

Kemény szavakkal illette a vendéglátós családot

A közösségi oldalára feltöltött, több mint hétperces videóban adott hangot a szombaton felkeresett nógrádi étteremmel kapcsolatos véleményének is. Keményen kritizálta a kiszolgálás és az ételek minőségét, valamint azt, ahogyan a problémáját a személyzet és a családi vállalkozás vezetői helyben kezelték. Állítja, hogy át akarták verni a visszajáróval, a panaszkönyvet pedig nem adták át a kérésére. 

A videót három nap alatt több mint 32 ezren látták, és több százan kommentelték. A hozzászólók is egymásnak feszültek: sokan Tasnádi pártját fogják – volt, aki azt írta, hogy „ezt a ’90 -es években nemigen csinálták volna meg Peti bátyámmal” –, mások azonban a nagyhírű csárda védelmére kelnek, mondván: „az elmúlt években többször voltam, mindig kifogástalan volt az étel és a kiszolgálás is”.

Koholmánynak tartják Tasnádi videóját

Az éttermet működtető családi vállalkozás vezetője kedden reggel a hely Facebook-oldalán reagált Tasnádi Péter videójára. Mint írta: „Nem mentegetőzni szeretnénk, mert nincs miért, de leszögeznénk, hogy a videó egy koholmány.” Emlékeztetett: a csárda az 1900-as évek eleje óta működik, 1994 óta pedig családjuk tulajdonában áll. Ők maguk 2000 márciusa óta üzemeltetik, és az alkalmazottak mellett a család tagjai is részt vesznek a munkában. 

„A gyerekeink ebben nőttek fel, ezt tanulták, ebben dolgoznak, ebből élünk, és szeretjük, amit csinálunk” – fogalmazott a cégvezető. 

Hozzátette: „A szabályokat betartva, folyamatos ellenőrzéseknek eleget téve, rengeteg munkával tartunk ott, ahol tartunk.” A kiszolgálást és az ételek minőségét kritizáló Tasnádi-videóval kapcsolatban azt írta: „Nem tisztünk ítélkezni. Mindenki tetteivel minősíti önmagát. A hitelrontó videó számunkra teljesen megbotránkoztató”. A vendéglős egyenesen rémisztőnek tartja, ahogyan Tasnádi „hívei” véleményt nyilvánítanak a téma kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában