Történések

2023.05.31. 21:32

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023.05.31.

A hét közepe sem telt eseménytelenül szűkebb hazánkban, így csokorba szedtük mindazokat, amik nélkül nem érdemes elaludni.

G. P.

Új könyvét mutatja be a nyugalmazott váci megyéspüspök Salgótarjánban

Dr. Beer Miklós Egybeszerettél minket című könyvét ismerhetik meg az érdeklődők június 5-én, hétfőn 18 órától Salgótarjánban a József Attila Művelődési Központban – olvasható a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont közösségi oldalán. 

Chiléből érkezett festménnyel gazdagodott a salgótarjáni múzeum

A vendégeket Fekete Zsolt polgármester köszöntötte, majd a magas rangú diplomata, illetve a leszármazott családtag is elmondta gondolatait. Utóbbi magyar nyelven olvasta fel beszédét. A megajándékozott intézmény nevében dr. Shah Gabriella igazgató mondott köszönetet az 1944-ben készült festményért. Megígérte, hogy értékének megfelelően őrzik majd a képet gyűjteményükben és igyekeznek minél több érdeklődőnek bemutatni.

A nőket tanulmányozták a salgótarjáni színészek Keszthelyen

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház művészei a májusi programok zárásaként teltház előtt vitte a keszthelyi színpadra a Tanulmány a nőkről című közkedvelt retró vígjátékot. 

Rekordszámú részvétellel zajlott a gyermeknapi horgászverseny

Az Erőmű Horgász Egyesület területén, a zagyvarónai hűtővíztározóknál horgászversenyt rendeztek gyermeknap alkalmából. Az eseményre 50 gyermek nevezett be, ezzel pedig a korábbi éveket felülmúlta az indulók száma.

Kútba esett macskát mentettek meg a salgótarjáni tűzoltók

Egy négy méter mély kútba esett a napokban egy macska Mihálygergén, az Akácos úton. A helyszínre érkező salgótarjáni hivatásos tűzoltók azonnal intézkedtek.

Közel egy hónapot tölthet majd börtönben a salgótarjáni sportpályán autózgató fiatal

Egy 19 éves fiú ellen emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, aki édesapja autóját engedély nélkül elvette, majd azzal szórakozásból egy sportpályára hajtott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában