Felelőtlenség

2023.05.31. 10:26

Közel egy hónapot tölthet majd börtönben a salgótarjáni sportpályán autózgató fiatal

Egy 19 éves fiú ellen emelt vádat a Balassagyarmati Járási Ügyészség, aki édesapja autóját engedély nélkül elvette, majd azzal szórakozásból egy sportpályára hajtott.

G. K.

A fiatal 150 ezer forintos kárt okozott tettével

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

– A vádirat szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező, fiatal kora ellenére már büntetett előéletű fiú 2021 szeptemberében beült a szülei háza előtt parkoló autóba, majd engedély nélkül elhajtott azzal – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: hosszabb ideig autózott vele lakóhelyén, majd délután egy barátjával a salgótarjáni sportpályához mentek, ahol éppen karbantartási munkálatokat végzett az üzemeltető cég egyik alkalmazottja, ezért nyitva volt a nagykapu. A vádlott azon keresztül a pályára hajtott, ahol előbb a futókörön kocsikázott, majd ráhajtott a füves részre is, ahol több kört is megtett, aminek következtében összesen 150 ezer forintos kárt okozott a gyepben.

Mint megtudtuk: a járási ügyészség kisebb kárt okozó rongálás miatt emelt vádat a fiatallal szemben, amelyben indítványozta, hogy a Salgótarjáni Járásbíróság szabjon ki rá elzárást és fizettesse meg vele az eljárás során felmerült több mint hétezer forintos bűnügyi költséget is.

Amennyiben a fiú az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, akkor 25 nap börtön vár rá. Ugyan a vádlott engedély nélkül használta édesapja autóját, ezzel jármű önkényes elvétele bűncselekményt követett el, azonban a szülő nem kérte fia megbüntetését, így emiatt miatt nem kell felelnie. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában