Húsvét

2023.04.07. 15:28

Megteltek a hollókői szálláshelyek a húsvéti hosszú hétvégére

Sokan kelnek útra a húsvéti hosszú hétvégén. A pihenni vágyók körében pedig a legnépszerűbb úti cél szűkebb hazánkban Hollókő. Ékes bizonyítéka ennek, hogy a település szálláshelyei már hónapokkal ezelőtt megteltek az ünnepre.

Lászlók Judit

Szabó Csaba, a település polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, a korábbi évekhez hasonlóan a vendégek a húsvéti hétvégére a szállásokat már egy évvel előre lefoglalják. Mint mondta, nyilván év közben van egy kis változás, hiszen egyéb okok miatt lemondják vagy éppen módosítják a foglalást. Azonban, ettől függetlenül is már hónapokkal előtte megtelnek a szállások a községben. 

A húsvéti hagyományok életre kelnek 

Nem csak a vendégházak foglaltak a községben, hanem szűkebb hazánk egyetlen négycsillagos szállodájában – az előző évekhez hasonlóan – is telt ház várható a húsvéti hosszú hétvégén. Amberg Dóra szállodaigazgató arról tájékoztatott, hogy többnyire belföldről és gyermekes családok érkeznek hozzájuk, akik legalább három napot töltenek el a szállodában.

– A szobafoglalás ára tartalmazta a négynapos Hollókői Húsvéti Fesztivál belépőjegy árát is, így minden egyes vendégünk részt vehet az Ófaluban megtartott programokon – fogalmazott Amberg Dóra.

Hozzátette: ezenkívül a szállodai vendégeknek mindennap élőzenés vacsorával kedveskednek, illetve a kijelölt napokon az ebédnél is. Továbbá hétfőn reggel hagyományos húsvéti locsolást szerveznek a Paramisi Társulat közreműködésével a szállodában. Ez utóbbit tavaly rendezték meg először és olyannyira elnyerte a vendégek tetszését, hogy idén sem maradhat el. Emellett természetesen a szokásos ételfelhozatal mellett a gasztronómiában is tematikusan készülnek, külön figyelmet fordítva a hagyományos húsvéti ételekre, desszertekre.

Amberg Dóra kiemelte, bízik benne, hogy a tavalyi Húsvéti Fesztivál körül kialakult méltatlan kommunikációs helyzet nem ismétlődik meg. Mint mondta, egy ekkora szabású rendezvény sok kiadással és rengeteg munkával jár, amit a falu a belépőjegyárak nélkül nem tudna fedezni. Ezért reméli, hogy idén ilyen kellemetlenség nem árnyékolja majd be ezt a fantasztikus rendezvényt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában