Húsvéthétfő

2023.04.10. 09:17

Meglocsolnálak! Emlékeztek még Curtis, Horváth Boldi és Szabó Ádám hollókői klipjére?

Ha húsvét, akkor Hollókő, ha húsvéthétfő, akkor locsolkodás! Curtis, Szabó Ádám és a Kelemen Kabátban frontembere népviseletbe bújt és Hollókőn forgatott videót a Meglocsolnálak című dalukhoz.

Angyal Eszter

Fergeteges hangulatú videót forgattak Hollókőben a dalhoz

Forrás: Youtube

Húsvét alkalmából Curtis, Szabó Ádám és a Kelemen Kabátban énekese, Horváth Boldi egy fülbemászó muzsikával kedveskedett egy évvel ezelőtt a rajongóknak, melynek videóklipjét hol máshol, mint a húsvét fővárosában, Hollókőben forgatták. A Meglocsolnálak című dal különlegessége, hogy szövegét maga Boldi és Curtis írták, a hozzá készült videóban pedig a magyar hagyományokat helyezték a középpontba. 

Curtisék szódával és vödörrel is locsolkodtak Hollókőben
Curtisék szódával és vödörrel is locsolkodtak Hollókőben
Fotós: Marton Nagy / Forrás: Metropol

A dal és az egy évvel ezelőtti forgatás is igen vidámra sikerült. Már maga a nyitójelenet is elég vicces, hisz miután Curtis és Szabó Ádám megérkeznek Hollókőre, nem akarnak hinni a szemüknek, hisz egy óriási nyúl fogadja őket. A három énekes ezután népviseletbe öltözve indul locsolkodni az ország legszebb palóc falujában, ahol a Hollókőn ilyenkor oly jellegzetesnek számító szokásokat is felelevenítik, azaz szódával és nagy vödör vízzel öntik nyakon a lányokat.

Nagyon természetes és gyors volt az alkotói folyamat és szerintem mindhármunknak jól áll a végeredmény. Az a vicces hogy a locsolkodós - népviseletes ötlet hamarabb jött, mint maga a dal, de végül összeállt és nagyon szeretjük

– nyilatkozta a dal kapcsán korábban a Metropolnak Horváth Boldi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában