Fejlesztés

2023.04.28. 18:33

Lázár Jánosnak írtak levelet az Ipoly-völgyi vasút ügyében érintett polgármesterek

Rigó Dávid, Drégelypalánk polgármestere a közösségi oldalán arról számolt be, hogy Alexandra Pivkovával, Losonc polgármesterével, Zachar Pállal, Ipolyság első emberével, valamint Csach Gáborral, Balassagyarmat polgármesterével közösen írtak levelet Lázár János építési és beruházási miniszternek.

L. J.

Mint írta: a levélben a figyelmét és a támogatását kérték az Ipoly-völgyi vasútvonal lehetséges megújítására, újraépítésére. Hozzátette: nagy eredmény lenne, ha Ipolyságot és Drégelypalánkot ismét vasúti sínpár kötné össze. Mind turisztikai, mind pedig gazdasági szempontból jelentős előrelépésnek számítana.

– Az Ipoly mentén élők közel negyven éves vágya, a térség gazdaságának egykori motorja, a trianoni határ által két helyen (Drégelypalánk és Ipolytarnóc) elvágott Ipoly-völgyi vasút újbóli megnyitása, a nemzetközi közlekedés újraindítása a pálya megújításával és a Drégelypalánk-Ipolyság közti szakasz helyreállításával – olvasható a levélben. 

Kiemelték továbbá: az ipolytarnóci vasúti határátmenet a szlovákiai átmenő teherforgalom számára folyamatosan működik, ezért egy másik régi vágyuk a Balassagyarmat-Losonc közötti történelmi regionális személyforgalom újraindítása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában