Hulladékgyűjtés

2023.04.19. 11:37

Két nap is felvehetik a kesztyűt a cerediek a szemetelés ellen

A ceredi önkormányzat, valamint az Id. Szabó István Általános Iskola is részt vesz az országosan meghirdetett TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióban.

V. E.

A ceredi önkormányzat koordinátorként csatlakozik a TeSzedd! programhoz április 22-én, szombaton. A község közösségi oldalán megosztott felhívás szerint a szemétszedés résztvevői a faluháznál gyülekeznek majd, és onnan indulnak el 9 órakor a község egyik külterülete felé.

Tajti László, a település polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy az önkormányzat által szervezett hulladékgyűjtés során a régi, használaton kívüli hulladéklerakó környékét tervezik rendbe tenni. A programhoz a zsákokat és a kesztyűket az akció életre hívói biztosítják.

Azok a lakosok, akik élhetőbbé és tisztábbá kívánják tenni közreműködésükkel a falut és annak környezetét Tajti László polgármester, Petrovics Ferenc alpolgármester, vagy a helyi polgármesteri hivatal telefonszámát tárcsázva jelentkezhetnek. A 18 év alatti résztvevők csak szülői hozzájáruló nyilatkozat bemutatása esetén csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Cereden nem csupán a községvezetés, hanem az iskola szervezésében is részt vehetnek az érdeklődők a TeSzedd! mozgalomhoz. Az Id. Szabó István Általános Iskola közösségi oldalán közzétett tájékoztatás szerint az oktatási intézmény idén is részt vesz az országosan meghirdetett kezdeményezésben, így április 24-én, hétfőn 14 órától kínálnak arra lehetőséget az érdeklődőknek, hogy a település utcáit bejárva összegyűjtsék a hulladékot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában