Gálaműsor

2023.04.28. 14:35

Jubileumot ünnepel a pásztói Muzsla Néptáncegyüttes

40 év kapujában címmel tartja nyitó gáláját a pásztói néptáncegyüttes április 29-én, szombaton 18 órától. A nagyszabású rendezvénynek a helyi művelődési központ ad majd otthont.

N. O.

Az érdeklődők új táncokat is láthatnak majd az együttestől

Forrás: Beküldött fotó

Tóth Lászlóné, a Muzsla Néptánc és Hagyományőrző Egyesület vezetője portálunknak elmondta, hogy idén később kezdték a próbákat a megszokottnál a világjárvány miatt. Ennek ellenére nagyon gyorsan és jól tudtak haladni, ráadásul úgyis, hogy sok új táncos csatlakozott hozzájuk. A próbák pedig mindig nagyon jó hangulatban teltek.

– Sokat készültünk a nyitógálára, amely egy kétórás önálló est lesz. Új táncokat is láthatnak majd tőlünk, mint például a bökönyi, de az új számok mellett a régi koreográfiák is teret kapnak, így például a székelyföldi forgatós, de a gömöri páros táncok is – közölte Tóth Lászlóné.

Hozzátette: a rendezvényen színpadra lépnek majd az utánpótlás csoportok is, így az Apraja-Nagyja és az Aprajka Néptánccsoport is.

A vezető arra is kitért, hogy mindenki nagyon várja már az estet, amelynek nagy jelentősége van az együttes életében, hiszen a 40 év az egy szép szám és rengeteg munka van benne. Emellett az is nagy öröm a számukra, hogy a világjárvány nem csökkentette a létszámukat, van megtartó ereje az együttesnek.

Mint mondta: ez a gála lesz a kezdése a jubileumi évnek, amely megadja majd a hangulatát és a lendületét az esztendőnek, amely során több előadással is készülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában