Nool.hu videó

2023.04.28. 16:38

Huszonnégy kisgyermek töltheti meg élettel az új bölcsődét Karancslapujtőn (fotók, videó)

Ünnepélyes keretek között hivatalosan is átadták Karancslapujtő új bölcsődéjét, amellyel 24 kisgyermeknek biztosítanak lehetőséget arra, hogy amíg a szülők dolgoznak, addig ők szép és családias környezetben tölthessék idejüket. Az esemény végén Nagy Richárd plébános megáldotta az épület külső és belső terét.

G. P.

Az esemény végén Nagy Richárd plébános megáldotta az épület külső és belső terét

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Szülőkkel, pedagógusokkal, képviselőkkel és gyermekekkel telt meg az újonnan elkészült karancslapujtői bölcsőde udvara pénteken, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át, majd áldottak meg. 

Baksa Sándor, a település polgármestere köszöntőjében elmondta: egy olyan épületet adnak át, amely szeretett településük ékszerdoboza lesz. A bölcsőde a falu jövőjét alapozza meg, erősen meghatározza a jövőben az ott élő családok életét. Sok fennakadás és munka volt abban, hogy ez a beruházás létrejöjjön, de a belefektetett munka meghozta a gyümölcsét, amit le is arathattak. Hozzátette: minden résztvevőnek köszöni a tevékenységét, köztük a magyar kormánynak is, aki nélkül nem valósulhatott volna meg a fejlesztés.

Az eseményen Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is részt vett, aki kiemelte: jó érzéssel tölti el, hogy egy ilyen modern, a 21. századnak megfelelő intézmény születhetett meg Karancslapujtőn. Emiatt olyan kínálatot tudnak adni, amely a szülőknek nagy segítség, hiszen biztonságban tudhatják gyermekeiket, akik a lehető legjobb körülmények között tölthetik mindennapjaikat. Ez azért is fontos, mert ez lesz a második otthonuk. A lurkóknak csak annyi lesz a dolguk, hogy megtöltsék jókedvvel és szeretettel. Rámutatott továbbá arra is, hogy 2010-ben két nógrádi városban volt bölcsőde, mára pedig minden ötödik településre jut egy, ez magért beszél.

Mindezek után Nagy Richárd plébános megáldotta az épület külső és belső terét, majd a Kastélykert Óvoda Katica csoportos csemetéinek előadásával zárult a rendezvény. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában